Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Порошенко на зустрічі з Послом Великої Британії закликав союзників дати Україні більше зброї і покарати росію за злочин в Оленівці

«Щиро подякував британському керівництву за незмінну політичну солідарність, економічну та військову допомогу Україні для відсічі російської збройної агресії».

Фото із сторінки Петра Порошенка у Facebook.

Порошенко на зустрічі з Послом Великої Британії закликав союзників дати Україні більше зброї і покарати росію за злочин в Оленівці

Петро Порошенко провів зустріч з Послом Великої Британії в Україні пані Меліндою Сіммонс.

Про це він повідомив у Facebook. 

«Як завжди, надзвичайно цікава, відверта та змістовна розмова. Україна і Велика Британія – надійні партнери та союзники, які пліч-о-пліч стоять на захисті не лише територіальної цілісності нашої держави, але і світового правопорядку, спільних демократичних цінностей та міжнародного права», – пише п’ятий Президент.

«Щиро подякував британському керівництву за незмінну політичну солідарність, економічну та військову допомогу Україні для відсічі російської збройної агресії, а також потужний санкційний тиск проти країни-агресора», – зазначає Порошенко. 

Маємо працювати разом заради віднайдення ефективної відповіді гібридним операціям путінського режиму, спрямованим на підрив довіри до міжнародних інститутів.

 

 Під час зустрічі також обговорили поточну ситуацію на фронті та першочергові пріоритети для ефективного українського спротиву, повідомив Петро Порошенко. «Закликав західних партнерів прискорити надання Україні важких наступальних озброєнь та систем протиракетної і протиповітряної оборони, необхідних для ефективної оборони та звільнення тимчасово окупованих територій. Бо чим швидше ЗСУ отримає зброю, тим швидше війна закінчиться нашою спільною перемогою», – переконаний лідер партії.

«Жорстко засудили останні злочини проти людяності з боку російських окупаційних сил, в тому числі масове вбивство «азовців» в Оленівці. У цьому контексті поінформував Посла про внесення ініціативи щодо створення спеціального міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності винних у трагедії в Оленівці», – зазначає Порошенко.

 

 «Подякував за належну оцінку останніх заяв Amnesty International, які особисто вважаю цілеспрямованою російською диверсією з використанням авторитетної міжнародної неурядової організації. Маємо працювати разом заради віднайдення ефективної відповіді гібридним операціям путінського режиму, спрямованим на підрив довіри до міжнародних інститутів», – вважає Петро Порошенко.

«Детально обговорили і внутрішньополітичний порядок денний в Україні, приділивши особливу увагу питанням зміцнення демократичних інституцій, забезпечення свободи слова та медіа, впровадження антикорупційної політики та реформ, спрямованих на інтеграцію до Європейського Союзу та НАТО», – резюмує п’ятий Президент.

Telegram Channel