Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Біля лісу жити — ​голодному не бути: найкращі рецепти страв із грибами

Гриби можуть стати як основним, так і допоміжним інгредієнтом будь-якої страви — від супу до салату.

Фото із сайту poradum.com.ua.

Біля лісу жити — ​голодному не бути: найкращі рецепти страв із грибами

Восени досвідчені любителі тихого полювання впорожні додому не повертаються — ​несуть повні кошики, з яких визирають і берети, й капелюшки лісових красенів. Тож добірка рецептів грибних страв господиням буде доречною

Грибний суп з галушками

Інгредієнти: 200–300 г свіжих грибів, 1 л води, 1 морквина середньої величини, 1 корінь петрушки, 1 цибулина, 2 ст. л. масла вершкового, 4 гілочки петрушки, 150 мл молока, 100 г манної крупи, 1 яйце, сіль до смаку.

Приготування. Гриби ретельно очистити, обдати окропом, дрібно нарізати і відварити. Отриманий бульйон — ​основа майбутнього супу. А гриби дістаємо шумівкою або відкидаємо на друшляк. І разом із дрібно нарізаними цибулею, морквою та корінням петрушки смажимо на вершковому маслі. А тим часом з манки, молока і яйця місимо тісто, скачуємо невеликий джгут і ріжемо на невеликі шматочки.

Свіжі боровики перебрати, вимити, відварити до напівготовності, а тоді порізати невеликими шматочками.

У каструлю з грибним бульйоном додаємо спочатку гриби з овочами. За кілька хвилин до готовності кидаємо галушки і варимо, поки не спливуть.

До речі

— Деякі господині додають у галушки ще й натертий сир. Кажуть, так іще смачніше.

— Якщо замість вершкового масла використати олію, а галушки замісити на воді — ​вийде чудова пісна страва.

Салат «Опеньки під шубою»

Інгредієнти: 0,5 кг свіжих грибів, 2 цибулини, 3–4 картоплини, 4 яйця, 200 г твердого сиру, 3–4 кислі огірки, майонез, сіль за смаком.

Приготування. Опеньки перебрати, помити, відварити, охолодити і нарізати кубиками. Цибулю покраяти кубиками й обсмажити на олії разом із грибами. Картоплю і яйця відварити до готовності. Варену картоплю, кислі огірки, твердий сир та яйця натерти на великій тертці. Викласти інгредієнти пластами: смажені гриби з цибулею, трішки посолити; картопля, посолити і змастити майонезом; мариновані огірки; яйця, посолити і змазати майонезом; твердий сир. Зверху прикрасити салат посіченою зеленню.

Білі гриби у сметані

Інгредієнти: 300 г свіжих грибів, 1 цибулина, 2 ст. л. вершкового масла, 1 ст. л. борошна, 4 ст. л. сметани, 30–40 г твердого сиру, невеликий пучок петрушки, сіль.

Приготування. Свіжі боровики перебрати, вимити, відварити до напівготовності, а тоді порізати невеликими шматочками. Цибулю дрібно покраяти й обсмажити до золотистого кольору на столовій ложці вершкового масла. Додати гриби і готувати ще 6–7 хвилин. Посипати борошном, через 2–3 хвилини додати сметану і, помішуючи, довести до кипіння, посолити. Потому розкласти гриби зі сметаною в порційні горщики, посипати тертим твердим сиром і полити розтопленим вершковим маслом. Запікати в духовці за температури 200–220 градусів протягом 10–12 хвилин до утворення рум’яної скоринки. Перед подачею посипати дрібно посіченою зеленню.

Овочево-грибне рагу

Інгредієнти (у довільних пропорціях): гриби, капуста броколі, капуста цвітна, перець болгарський, баклажани, цибуля, морква, помідори, селера, квасоля стручкова, томатна паста, імбир, петрушка, кріп, сіль та перець, часник (за бажанням), картопля.

Приготування. У чавунній каструлі на соняшниковій олії обсмажити цибулю (нарізану дрібними кубиками) з морквою (натертою на тертці). Додати капусту — ​цвітну і броколі, а також попередньо замочену і приварену квасолю, болгарський перець. На сковорідці обсмажити відварені гриби, вкинути в каструлю й долити окропу. Затим злегка підсмажити нарізані кубиками помідори й баклажани (можна запекти в духовці), додати томатну пасту, часник, імбир (зовсім трошки), кілька хвилин потримати на вогні — ​і в каструлю, все перемішати, посолити, додати селеру, зелень, перець. Все разом тушкувати на середньому вогні до готовності. При подачі прикрасити цілими обсмаженими грибочками, суцвіттями капусти, зеленню, подавати з вареною картоплею.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel