Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Мало снігу та незвичне тепло

«Температура повітря постійно підвищується, особливо це помітно в зимовий період», — кажуть фахівці.

Фото із сайту volyn.com.ua.

Мало снігу та незвичне тепло

Cиноптики розповіли, якою буде зима

Незважаючи на те, що російський «Газпром» лякає всю Європу холодом в опалювальний сезон, фахівці прогнозують, що зима 2022/2023 буде теплішою, ніж у попередні роки

Одна з причин цього — глобаль - не потепління та вплив такого явища, як Ла-Нінья. Хоча це не виключає, що іноді на територію як України, так і інших країн Європи заходитиме холодне арктичне повітря і температура опускатиметься. Спеціалісти поки що не беруться точно сказати, яка саме погода чекає на нас у грудні-лютому. Однак тенденція останніх років зберігається — найімовірніше, зима буде доволі теплою.

«За прогнозами, які є на цей час, в Україні не очікується серйозних холодів. Усі останні роки ми не бачимо суворих зим. У нас практично не було зими у 2019/2020 роках. І всі наступні та попередні сезони були також теплими. Температура повітря постійно під вищується, особливо це помітно в зимовий період», — каже завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології
Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС України Віра Балабух.

За словами фахівчині, вийшов шостий звіт Міжнародної урядової групи експертів зі зміни клімату, в якому зазначається, що зараз показники температур сягають безпрецедентних значень — таких не було останні тисячі років. Ми маємо посуху дуже великих масштабів.

«Велика ймовірність, що зима буде теплою, але це не відкидає можливості короткочасних надходжень потоків холодного арктичного повітря на територію України, коли температура знижуватиметься», — зазначає пані Балабух.

Останніми роками середньодобова температура взимку в Україні становила від –5 до +5 градусів. Такою вона буде і цієї зими.

Все залежатиме від процесів, що відбуваються в океанах: Тихому, Атлантичному, Північному Льодовитому — саме вони є «кухнею» погоди і саме від них залежатиме, звідки приходитимуть потокиповітря в нашу країну.

Днями опубліковано перший світовий довгостроковий прогноз погодина зиму 2022/2023 років. У ньому йдеться про те, що третій сезон поспіль погоду в Північній півкулі визначає Ла-Нінья — холодна течія на поверхні Тихого океану.

Третій сезон поспіль погоду в Північній півкулі визначає ЛаНінья — холодна течія на поверхні Тихого океану.

Це рідкісне явище, коли Ла-Нінья тримається третій сезон поспіль. Із 1950 року таке відбувається втретє.

Завдяки Ла-Ніньї та іншим тенденціям у природі Європу очікує тепла зима, йдеться у прогнозі. Температура повітря буде вищою за середню на більшості її північної та північно-центральної території. Але найтепліше буде в центрі Європи.

Марина ПЕТІК, obozrevatel.com

Читпйте також: ««Йдуть холоди, і треба потурбуватись, щоб у хлопців на передовій було чим зігрітися».

Реклама Google

Telegram Channel