Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
А кінолог не вірив в успіх занять із Патроном...

Через популярність Патрона багато українців проявляють інтерес саме до цієї породи. За словами пана Михайла, насамперед слід добре вивчити її особливості, адже джек-рассел-тер’єр має складний характер та потребує постійного руху.

Фото із сайту nv.ua.

А кінолог не вірив в успіх занять із Патроном...

Найвідоміший пес-піротехнік став улюбленцем не лише дітвори, цей живчик-позитивчик і в дорослих викликає теплу усмішку. Нещодавно разом зі своїм господарем Михайлом Ільєвим, начальником частини піротехнічних робіт ГУ ДСНС України у Чернігівській області, Патрон побував у гостях студії «Сніданку з 1+1». Пан Михайло розповів, як чотирилапий вихованець з’явився у їхній родині, які особливості цієї породи й чому вдома називають собаку маленьким термітом

Патрон – усюди: на плакатах, білбордах, на марках, на телебаченні. Та найбільше, звісно, на роботі. За словами господаря пса-піротехніка, графік у його підопічного неймовірно насичений, проте не стільки через медійну впізнаваність, скільки через великий обсяг робіт із розмінування. «З ранку до вечора і майже без вихідних працюємо, адже на території Чернігівської області були активні бойові дії, тож багато залишено різних «подарунків», – каже пан Ільєв. 

А нещодавно Патрон отримав ще й звання Посла доброї волі від ЮНІСЕФ. І хоч, як зазначає пан Михайло, цей статус фактично не передбачає ніяких обов’язків, проте завдяки участі Патрона в різних заходах для дітей в ігровій формі вдається малечі донести важливу інформацію про безпеку життєдіяльності. 

Читайте також: «Як Патрон із домашнього пса перетворився на національного героя (Фото, відео)».

Ведучі Неля Шовкопляс та Єгор Гордєєв пригадали випадок, як чотирилапий піротехнік несподівано для усіх став гавкати на прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо під час нагородження Володимиром Зеленським саперів. Ільєв пояснив його поведінку так: «Коли з’являється нова людина і вона протягує руку – пес мене захищає».

 Коли ми прийшли, то були найменшими. Там навчались вівчарки, бельгійки... Кінолог навіть з нас сміявся, кажучи,
 що не займається такими маленькими породами. Але ми спробували – і вийшло.

Через популярність Патрона багато українців проявляють інтерес саме до цієї породи. За словами пана Михайла, насамперед слід добре вивчити її особливості, адже джек-рассел-тер’єр має складний характер та потребує постійного руху. Це та порода, якою потрібно весь час займатись, просто так залишити пса вдома неможливо. Із власного досвіду розповідає, що зважали на такі критерії: щоб це був невеличкий пес для життя в квартирі, щоб із ним можна було подорожувати, а також за можливості брати на роботу. Ім’я для собаки обрав син, який знає специфіку роботи батька та розбирається в калібрах боєприпасів, а серед варіантів імен були навіть «Снаряд» і «Пуля», та родина зупинилась на кличці Патрон. Не обійшлося й без казусів, як це буває з чотирилапими малюками, тоді майбутнього піротехніка вдома називали маленьким термітом. «Іноді він міг наробити багато шкоди. Це ж мисливський собака. Кросівки, кімнатні капці, шпалери, лінолеум – ми це все пройшли», – усміхається господар.

 

 Головнокомандувач розмінувальних операцій

Давно відома істина про те, що суспільні події визначають моду. Це підтверджують нині листи і дзвінки наших читачів із проханнями опублікувати схему вишивки собаки-сапера. Анітрохи не дивуємося такій популярності, розуміємо: Патрон нині у тренді!

Щодо здібностей Патрона, які так пригодилися під час повномасштабного вторгнення, пан Ільєв розповів, що вони розвивалися поступово, раніше пес-піротехнік долучався до розмінування виявлених боєприпасів часів Другої світової. На роботу Михайло почав брати пса із трьохмісячного віку, а коли виповнилось пів року, Патрон став відвідувати кінологічні заняття. «Коли ми прийшли, то були найменшими. Там навчались вівчарки, бельгійки... Кінолог навіть з нас сміявся, кажучи, що не займається такими маленькими породами. Але ми спробували – і вийшло», – поділився досвідом власник собаки.

Окрім роботи сапера, Патрон веде й активну діяльність у соцмережах. Хто ж насправді є адміністратором сторінок – Михайло відповів неоднозначно, офіційно не підтвердивши, що це він. Інтригуюче каже, що насправді пес-піротехнік має власного перекладача, який розуміє все, що той хоче розповісти, й перетворює це на тексти.

Читайте також: «У Генштабі показали, як Естонія тренує українських бійців (Фото)».

Реклама Google

Джерело: За матеріалами 1plus1.ua, unian.ua.
Telegram Channel