Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Комбат у спідниці: вчителька української мови стала воїном

«Важливо одне: що ти можеш зробити для перемоги»

Фото із сайту terminovo.com.ua.

Комбат у спідниці: вчителька української мови стала воїном

Заступниця командира батальйону «Карпатська Січ» тернополянка Марія Чашка (Калина) (на фото) на передовій боронить Україну

Її називають українською амазонкою, тернопільською Жанною д’Арк, комбатом у спідниці. Самій же захисниці у вітчизняній історії імпонує дочка Ярослава Мудрого, королева Франції Анна.

Війна для пані Марії розпочалася вісім літ тому, коли добровольцем на фронт пішов її старший син.

Марія Чашка — ​мама трьох дітей, колишня вчителька української мови, директорка Тернопільського училища ресторанної справи. У неї понад 15 років педстажу. На фронті ж здобула беззаперечний авторитет, адже за ніжною усмішкою ховається сталевий характер.

Війна для пані Марії розпочалася вісім літ тому, коли добровольцем на фронт пішов її старший син. Відтоді Фволонтерила, згодом підписала контракт із ЗСУ. Опанувала військову справу, і коли в бою загинув командир, саме вона очолила підрозділ.

«Коли війна приходить на твою землю, байдуже, хто ти за фахом, якого ти віку і статі. Важливо одне: що ти можеш зробити для перемоги», — ​впевнена захисниця. Попри те, що сама «на нулі» боронить рідний край, вважає, що жінкам на війні не місце. А щодо чоловіків, які ховаються від повісток і намагаються виїхати за кордон, каже: багато хто і в тилу працює на перемогу. Але якщо чоловік тікає і боїться, то який він тоді чоловік?

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel