Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Вперше в історії українець переплив Північну протоку

Браво, Віталію!

Фото із сайту dailylviv.com.

Вперше в історії українець переплив Північну протоку

Загальну відстань у 35 км Віталій Ступак подолав за 13 годин  53 хвилини

Це історичний момент для нашої країни, адже до Віталія жоден українець не підкорював Північну протоку між островами Великобританія та Ірландія, яка сполучає північну частину Ірландського моря з Атлантичним океаном.

Вона є однією із семи найскладніших у світі локацій для плавців. 

Спортсмен зізнається, що найважче було боротися із температурою води – всього 15 градусів за Цельсієм, та припливом течій, адже їхня швидкість сягала понад 12 км/год. 

Цей історичний заплив Віталій присвятив українським воїнам.

Лише б не розплакатися, коли гладитиме голівки осиротілих хлопчиків і дівчаток. Бо згадуватиме власних внуків.

«Мене надзвичайно мотивувала моя країна, її народ, ЗСУ. Звичайно, були моменти, коли хотілося опустити руки, та кожного разу, коли бачив на човні український прапор, говорив собі, що я не маю права здаватися, так само як не здаються наші захисники. У результаті я став 109-ю людиною у світі та першою в Україні, яка підкорила цей Північний канал, що свідчить про його важкість для спортсменів», – заявив Віталій Ступак.

Віталій родом зі Львова. Йому 45 років. Він працює професійним масажистом. Свою кар’єру плавця розпочав у 2018-му. Торік Віталій подолав Ла-Манш – стартував з англійського берега мису Довера і плив у напрямку Франції.

Загальна відстань – 56 км. Цю дистанцію Віталій здолав з результатом у 14 годин 32 хвилини. Тоді заплив чоловік присвятив 30-й річниці Незалежності України.

Читайте також: «Увечері 23 лютого чоловік сказав мені, що о 5.00 все почнеться».

Реклама Google

Telegram Channel