Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Визирає Гнатик –  при землі  й не знати (Найкращі рецепти зі столових буряків)

Буряк – це джерело корисних вітамінів і мікроелементів.

Фото із сайту youtube.com.

Визирає Гнатик –  при землі  й не знати (Найкращі рецепти зі столових буряків)

Викопали столові бурячки? Якщо серед великих і пузатих є чимало отаких малесеньких «гнатиків», які довго не полежать у льосі, не журіться – збережіть їх завдяки консервуванню

Салат «Універсальний»

Він не лише смакуватиме взимку зі смаженою картоплею чи гречаною кашею – згодиться і для швидкого приготування борщу, і для «шуби», і навіть для бутербродів

Інгредієнти: 3 кг варених буряків, 1 кг болгарського перцю, 3–4 великі цибулини, 1 скл. оцту, 1 скл. цукру, 1 скл. олії.

Приготування. Цибулю і перець покраяти соломкою, всипати у велику каструлю або миску, додати цукор, оцет і олію, перемішати й варити 20 хвилин із моменту закипання. Буряки потерти на грубу тертку, змішати із цибулею та перцем, посолити за смаком і тушкувати півгодини, періодично помішуючи. Гарячим розкласти у стерильні банки і закатати стерильними кришками.

«Швидкий борщ»

Спростити приготування цієї традиційної української страви можна не лише завдяки використанню купованих заправок – зробіть свою, анітрохи не гіршу

Інгредієнти: 1 кг помідорів, 1 кг моркви, 1 кг цибулі, 3 кг буряків, 2 кг капусти, 0,5 кг болгарського перцю, 100 мл оцту (9%), 1 скл. цукру, 1 скл. олії, 3–4 ст. л. солі.

Приготування. Помідори, перець і цибулю дрібно порізати. Моркву і буряк натерти. Капусту нашаткувати. Овочі скласти у велику каструлю, перемішати, додати цукор та сіль. Тушкувати 30 хвилин, періодично помішуючи. Готову заправку гарячою розкласти в слоїки, закатати й обгорнути ковдрою до повного охолодження. 

Урожай дрібних коренеплодів можна просто заховати в банки – взимку як знайдете! 

Консервовані бурячки

Урожай дрібних коренеплодів можна просто заховати в банки – взимку як знайдете!

Інгредієнти: буряки, оцет, сіль.

Приготування. Коренеплоди дуже ретельно вимийте і відваріть до готовності у великій кількості води з 1–2 столовими ложками оцту. Коли схолонуть, виберіть і почистіть, а рідину процідіть через марлю, складену в кілька шарів. Заповніть буряками (більші порозрізайте навпіл) літрові слоїки, залийте відфільтрованим відваром, додайте на кожну банку по 1 ст. л. солі та по 2 ст. л. оцту. Стерилізуйте 25 хвилин і закатайте. Такі бурячки згодяться для приготування різноманітних салатів, борщу (до нього, до речі, можна додавати й маринад).

«Борщик у банці» 

Така заготовка взимку допоможе дуже швидко зварити борщ, а може стати прекрасним салатом – перекусом або вечерею. Квасоля підійде будь–яка: темна, червона, біла, велика, дрібна — відповідно слід регулювати час варіння

Інгредієнти: 1 кг квасолі, 2,5 кг помідорів, 2 ст. л. цукру, 2 ст. л. солі, 700 г буряків, 0,5 кг солодкого перцю, 1 скл. олії, 8 ст. л. оцту, сіль та цукор – до смаку.

Приготування. Квасолю замочити на 5–7 годин, тоді відварити до м’якості, але не переварювати, вона повинна залишитися цілою. Зцідити на сито або друшляк. Помідори пропустити через м’ясорубку, поставити на вогонь. Зняти з них пінку, що з’являється при закипанні, і варити 10–15 хвилин. Дрібними кубиками нарізати перець, всипати до томатів, влити олію і варити ще 5 хвилин. Додати натертий буряк, перемішати, через 5–7 хвилин всипати квасолю, цукор, тушкувати разом 15 хвилин, потому влити оцет, прокип’ятити 7–8 хвилин, тоді розкласти у простерилізовані банки і герметично закрити.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel