Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Один екіпаж танка Князівської бригади з Володимира знищив 12 ворожих бойових машин

Олександр Охріменко: «Головнокомандувач Залужний (ліворуч) знає, що хлопці з його рідної 14-ї ОМБр поставлені завдання успішно виконують».

Фото із сайту armyinform.com.ua.

Один екіпаж танка Князівської бригади з Володимира знищив 12 ворожих бойових машин

Про це в інтерв’ю виданню АрміяInform розповів полковник Олександр Охріменко, командир 14-ї ОМБр імені князя Романа Великого

«Прикладів яскравої, героїчної поведінки воїнів нашої бригади дуже багато, – каже командир Князівської бригади. – Один із тих, який можу навести, це коли наш один екіпаж танка за сім місяців вторгнення росії знищив 12 ворожих танків! Я сам дізнався про це лише нещодавно. Питаю – «чому не розповідали?», – на що отримав відповідь: «Та що там розповідати? Я просто виконую свою роботу. Яка різниця, скільки танків я знищив – три, п’ять, вісім чи дванадцять? Я отримав завдання, вийшов, виконав його». Наші воїни – це героїчні люди, які ризикують життям і при цьому не хизуються власними досягненнями. Вони відмінно роблять свою роботу! А я, своєю чергою, буду клопотати перед вищим командуванням про нагороди, на які вони заслужили», – зазначив полковник Охріменко.

За його словами, окрема механізована бригада імені князя Романа Великого за період повномасштабного вторгнення «має, мабуть, найбільшу кількість Героїв України». «Дванадцять наших військовослужбовців були удостоєні цього почесного звання. На превеликий жаль, посмертно…» – сказав командир. 

Окрема механізована бригада імені князя Романа Великого за період повномасштабного вторгнення «має, мабуть, найбільшу кількість Героїв України». 

– Яка у вас особисто мотивація продовжувати боротьбу проти російського агресора?

– Риторичне запитання… Для мене це родина… У розмові з підлеглими я щоразу кажу: «В цьому будинку можуть жити твої батьки, твоя сім’я. Які твої дії, якщо противник почне вибивати дірку в паркані твого обійстя? Я, приміром, буду боротися!». Кожен із нас повинен битися за свої території! Переможемо! Вже незабаром! Тримайтеся! 

Оксана ІВАНЕЦЬ

Читайте також: Директор школи з Волині змінив шкільні класи на окопи.

Реклама Google

Telegram Channel