Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
«Ми не маємо померти, як герої. Ми мусимо вбити чудовисько»

Слово – зброя!

Фото із сайту ukr.net.

«Ми не маємо померти, як герої. Ми мусимо вбити чудовисько»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

Ірина ГЕРАЩЕНКО, народний депутат від фракції «Європейська Солідарність», про висновки після відвідування передової:

 

 «Позитив:

- зарплати і виплати виплачують вчасно;

- годують гарно;

- армія мотивована;

- ворог деморалізований, про що свідчать і перехоплення розмов окупантів;

 - населення любить ЗСУ, і це не порівняти з настроями-2014.

Негатив:

- зимову форму ще тільки обіцяють, в дійсності поки що ніхто її не отримав;

  - потрібно набагато більше зброї: від мінометів і снарядів до важкої, наступальної;

     - 7 місяців війни – це виснажує, і хлопці мріють бодай про коротку відпустку, аби побачити родини. Зараз, будемо відверті, це більше залежить від командира й сімейних обставин. Важливо такі короткотермінові відпустки врегулювати законодавчо;

        - потребує змін закон про тероборону, де важливо прописати новий функціонал, а отже, і нові можливості штатної сітки і переозброєння».

Віктор ТРЕГУБОВ, журналіст, про місію сучасних українців:

 

 «Нам випало жити в унікальний час та звершувати неповторну місію.

Наше завдання – підвести риску під суперечкою тривалістю у сотні років.

Від нас потрібно не просто бути гідними пращурів. Нам треба бути кращими за них. Впоратися там, де не впорались вони, і не перекладати роботу на прийдешні покоління.

Ми не маємо померти, як герої. Ми мусимо вбити чудовисько, відірвати йому щелепу, забити осиковий кілок не скажу куди та поглумитися над трупом. Як герої. Або як люди з добрим почуттям гумору.

Ми маємо увійти в історію як переможці і стати найкрутішою нацією початку ХХІ сторіччя.

І знаєте що?

У нас виходить».

Реклама Google

Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ, про рішення Генеральної асамблеї ООН, яка засудила незаконні референдуми, проведені росією на тимчасово окупованих територіях України (143 – за, 5 – проти (росія, білорусь, сирія, північна  корея, нікарагуа), 35 – утримались. – Ред.):

 

«Вдячні 143 державам, які підтримали історичну резолюцію Генасамблеї ООН «Територіальна цілісність України: захист принципів Статуту ООН». Світ сказав своє слово – спроба анексії рф нічого не варта і ніколи не буде визнана вільними націями. Україна поверне всі свої землі». 

Світ сказав своє слово – спроба анексії рф нічого не варта і ніколи не буде визнана вільними націями. Україна поверне всі свої землі.

Еліна СВІТОЛІНА, відома українська тенісистка, яка днями вперше стала мамою, про ракетні атаки росії на українські міста:

 

 «За два дні росія випустила по нашій Батьківщині понад сотню ракет і дронів-камікадзе. Київ, Харків, Одеса, Львів, Запоріжжя, Суми, Кривий Ріг, Дніпро... Ворог злиться через власну слабкість на фронті, мстить невинним мирним жителям, які просто ходять на роботу і водять своїх дітей до школи. Хочу наголосити, що жодні ракети, обстріли й атаки українців не зламають: росіяни можуть відібрати наші будинки та цілі вулиці, але не нашу гідність, мужність і волю до свободи. Ми захищатимемо Україну. Ми боротимемося, поки не переможемо».

СОЛДАТ російських терористичних військ, про «заградзагони» (із перехоплення ГУР, мовою оригіналу. – Ред.):

 

 «У нас зеков привезли с тюрьмы. Их куда-то завели вперёд-вперёд. А мы сидим, как заградотряд: если кто назад побежит – замочим. У нас так поставлено:  мы сидим вторые, охраняем первых, сзади нас ещё линия. Туда тоже

Христя ФРІЛАНД, віцепрем’єрка Канади, яка має українське походження, вважає, що росію необхідно виключити з «Великої двадцятки», Міжнародного валютного фонду та Світового банку:

 

 «Зустрічі МВФ та Світового банку – це зустрічі пожежників, тобто міністрів та голів центральних банків, чия робота полягає у захисті світової економіки. А росія прямо зараз є палієм. Тож росія не мала бути присутньою на засіданнях МВФ. Паліям не місце на зборах пожежників». 

Читайте також на volyn.com.ua: ««Вона рятувала інших,  а себе врятувати не змогла»».

Telegram Channel