Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Коли по Ковелю били російські ракети, місцеві медики пересаджували серце

Операція з трансплантації відбулася в екстремальних умовах.

Фото: Ковельське МТМО.

Коли по Ковелю били російські ракети, місцеві медики пересаджували серце

Трансплантацію успішно проведено 61-річному чоловікові

Поки російські окупанти обстрілюють українські міста, ковельські лікарі продовжують рятувати життя, повідомили на фейсбук-сторінці Ковельського МТМО.

Як повідомляється, забір органу для пересадки проводився під час повітряної тривоги увечері 21 жовтня. Операція з трансплантації проходила в екстремальних умовах. Адже на ранок 22 жовтня, коли розпочалися ракетні удари по місту, весь медичний персонал ще перебував в операційній.

 

 
 

 

Час ішемії донорського серця – 180 хвилин. Відтермінування операції було неможливим. Від злагодженості дій, професіоналізму, рівноваги та впевненості усієї команди залежало життя людини. Наші лікарі змогли успішно завершити операцію

«Нове» серце відтепер б’ється у грудях 61-річного чоловіка, якому 5 років тому діагностували ішемічну кардіоміопатію. Два останніх роки він перебував в листі очікування на трансплантацію у Ковельському МТМО.

До лікарні чоловік потрапив напередодні у вкрай важкому стані. Його підключили до системи, завдяки якій стан вдалося стабілізувати.

Після проведеної трансплантації пацієнт перебуває під наглядом лікарів у відділенні анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії. Він при свідомості, дихає самостійно.

Після проведеної трансплантації пацієнт перебуває під наглядом лікарів у відділенні анестезіології з ліжками для інтенсивної терапії. Він при свідомості, дихає самостійно.

Посмертним донором став 50-річний волинянин, який напередодні потрапив у ДТП.

Лікарі констатували смерть мозку пацієнта та повідомили про це родину чоловіка. Аби врятувати життя іншій людині, рідні прийняли непросте та правильне рішення: дали згоду на пересадку серця. Медики висловлюють щирі співчуття близьким померлого. 

Колеги оприлюднили імена з команди лікарів-професіоналів Ковельського МТМО, які виконали ортотопічну трансплантацію серця: Володимир Танський – кардіохірург, трансплантолог, Дмитро Парахневич – судинний хірург, Тарас Окунь – лікар-хірург кардіохірургічного центру, Сергій Прудкой – лікар-анестезіолог, Олег Кубай - лікар-анестезіолог, Анатолій Бондарчук – лікар-анестезіолог, перфузіолог. 

– Життя продовжується Медичний фронт працює на Перемогу Бажаємо усім здоров’я та миру, – підсумував Валентин Вітер, генеральний директор Ковельського МТМО.

Читайте також: «Із листопада запроваджується електронний рецепт на наркотичні лікарські засоби»

Реклама Google

Telegram Channel