Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Хай збереться родина на пасхальну гостину (Святкові рецепти)

Смачного!

Фото із сайту sensatsiya.com.

Хай збереться родина на пасхальну гостину (Святкові рецепти)

Здається, за період війни ми навчилися більше цінувати прості речі, і найдужче усім нам хочеться, аби до святкової трапези приєдналися рідні і друзі, які зараз перебувають «на нулі» чи знайшли прихисток у далеких краях... Молимося й віримо, що цей час настане якнайшвидше...

Салат «Паска великодня» 

Паску, виявляється, можна не тільки спекти, а й ...зробити закускою. Хочете здивувати гостей за святковим столом – вносьте корективи у меню. До речі, оформити у вигляді традиційного великоднього символу можна будь-який салат

Інгредієнти: 0,5 кг вареного курячого філе, 5 варених яєць, 150 г твердого сиру, 1 банка консервованих ананасів, 1 банка консервованої кукурудзи, невеликий пучок зеленої цибулі, сіль та перець – за смаком.

Приготування. Курятину й ананаси нарізати дрібними кубиками, яйця і сир потерти, додати кукурудзу (трохи залишити для оздоблення), посолити й поперчити, заправити майонезом і добре вимішати. Додавайте майонез поступово, невеликим порціями, щоб не переборщити, інакше салат погано триматиме форму. Для створення «паски» нам знадобиться форма без дна довільного діаметру (якщо у вас такої немає – найпростіше вирізати її з 2- або 1,5-літрової пластикової пляшки чи із жерстяної банки з-під ананасів, видаливши дно). Укладаємо в неї салат, обережно знімаємо форму, боки «паски» обсипаємо панірувальними сухарями, верх змащуємо майонезом і прикрашаємо на власний смак, найпростіше – посипати кукурузкою, дрібно порізаними зеленою цибулею, болгарським перцем.

Салат «Чоловічі примхи»

Він поєднав у собі прості, але ситні продукти – м'ясо та помідори. Готувати салат досить швидко й легко

Інгредієнти: 400 г індичого філе, 400 г помідорів, невеликий пучок зеленої цибулі, олія для смаження, сіль, перець, майонез – до смаку.

Приготування. Відварити м'ясо до готовності, розрізати на середньої величини шматочки й обсмажити на сковороді з додаванням олії до золотистої скоринки. Помити помідори, обсушити паперовими серветками і покраяти півскибочками. Зелену цибулю дрібно посікти. Змішати всі інгредієнти, додати за смаком сіль, мелений чорний перець, майонез, ще раз перемішати.

До речі. За відсутності індичого філе цей інгредієнт можна замінити яловичиною, також буде смачно.

Салат із шинкою та сиром 

Усе геніальне – просте. А перевагою цього салату є не лише невелика кількість складників, а й швидке приготування

Інгредієнти: 300 г шинки, 200 г твердого сиру, 4 варених яйця, 1 цибулина, 1 пучок зелені кропу та петрушки, майонез, сіль, мелений перець – за смаком.

Приготування. Шинку і сир нарізати соломкою, яйця і цибулю – кубиками, зелень дрібно посікти. Все змішати і заправити майонезом.

Крученики із салом та цибулею 

Однією із найбільш смачних і ситних страв традиційної української кухні вважаються саме ці тушковані м’ясні рулетики з найрізноманітнішими начинками. Тож чом би й не приготувати до святкового столу один із варіантів?

Інгредієнти: 400 г свинини (вирізки), 3–4 цибулини, 5–6 скибочок сала, 3 ст. л. вершків або сметани, лавровий лист, чорний мелений перець та сіль – за смаком.

Приготування. М’ясо порізати, відбити, посолити і поперчити. Покраяти цибулю півкільцями, сало – тонкими смужками, покласти на кожну відбивну по кілька шматочків сала і цибулі, згорнути рулетиком і зафіксувати ниткою чи зубочисткою. Обсмажити крученики до золотистого кольору, зняти «кріплення», викласти в товстостінну каструлю, додати розмішану з водою сметану (вершки), поперчити, посолити, поставити на маленький вогонь і тушкувати близько 40 хвилин.

Печена домашня ковбаса 

Мабуть, у багатьох дитячі спогади про святкові приготування асоціюються з тим, як бабуся виймала з печі ароматні кільця ковбаски? Приготуйте й ви таку смакоту для своєї сім’ї! Нема печі, то підійде і духовка

Інгредієнти: 3 кг свинини, 1 кг яловичини, 700–800 г сала, 1 ч. л. цукру, сіль за смаком, чорний мелений перець, жменя гірчиці у зернах, свинячі кишки.

Приготування. М’ясо порізати тонкими шматочками, сало – дрібними кубиками, посолити до смаку, поперчити, додати цукор і ретельно вимішати. Мішати бажано довго, щоб фарш, як тісто, почав відставати від рук. Наприкінці всипати промиту гірчицю і ще раз вимішати. Якщо сумніваєтеся, чи достатньо солі, можна з фаршу зробити млинець і підсмажити його на сковороді під кришкою. Скуштуєте його – і знатимете, чи потрібно досолювати. Готовим фаршем за допомогою м’ясорубки і спеціальної насадки начинити (не дуже щільно) почищені і добре промиті кишки, кінці позав’язувати. Ковбаси викласти на деко, попроколювати в кількох місцях голкою і спекти у духовці. Ставити ковбасу в гарячу духовку не можна, щоб не потріскалися кишки. Тому розігрійте її до 100 градусів, поставте бляшку з ковбасою, а тоді нехай духовка гріється до 180–200 градусів. Випікати приблизно 40 хвилин. 

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Telegram Channel