Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
«Визначайтесь: ви з Україною  чи з дияволом в особі росії?»

На Вербну неділю у Трапезному храмі Києво-Печерської лаври під час Божественної літургії, яку очолив предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, експрезидент Петро Порошенко молився разом із тисячами вірян за Перемогу України.

Фото із сайту eurosolidarity.org.

«Визначайтесь: ви з Україною  чи з дияволом в особі росії?»

Петро Порошенко заявив, що православні віряни мають об’єднатися навколо ПЦУ – канонічної української церкви, яка отримала Томос від Вселенського Патріарха. А колаборанти і зрадники з московського патріархату повинні відповідати за свою підривну діяльність перед законом

 

 «Ми не маємо зупинитися ні перед чим, що створює загрозу державі, а це – підривна робота, яка розповсюджує російські наративи, яка руйнує нашу єдність, розколює українців... Я точно знаю, що є величезна кількість монахів, священників, які щиро і по-справжньому вірять у Бога. Але вони мають для себе зробити вибір: вони з Україною чи з дияволом. І якщо оберуть диявола в особі росії, вбивці путіна і його підручного кіріла, то їм нема місця у церкві. Все просто», – пояснює п’ятий Президент.

Задля збереження країни ми маємо зберегти єдність, мусимо забезпечити єдину Православну церкву України. Всі, хто любить Україну, мають об’єднатися в цій церкві.

«Наша церква з Томосом, а московська церква не благодатна, бо Томоса вона позбавлена. Це було волевиявлення людей, вони мріяли про церкву і отримали. І чимала кількість із них – колишні парафіяни московського патріархату. Це була велика радість, і тисяча парафій (а це величезна кількість людей) добровільно приєдналися до церкви, – говорить Порошенко. – Зараз немає нічого ціннішого, ніж єдність. Тому задля збереження країни ми маємо зберегти єдність, мусимо забезпечити єдину Православну церкву України. Всі, хто любить Україну, мають об’єднатися в цій церкві – і це буде правильний вихід».

Ольга СОКОЛОВА.

Читайте також: «У Рівне привезли копію ікони Богоматері, оригінал якої врятували 80 років тому»

Реклама Google

Telegram Channel