Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Як на Волині заборонили діяльність московських церков

Попри те, що рішення облради, за словами адвокатів, має не так юридичне, як політичне значення, його називають історичним.

Фото Суспільне.

Як на Волині заборонили діяльність московських церков

11 квітня під час засідання позачергової сесії депутати обласної ради ухвалили рішення про зміцнення національної безпеки у сфері свободи совісті та заборону діяльності української православної церкви московського патріархату

За проголосували усі присутні у залі 54 депутати. Член постійної комісії з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку облради Андрій Бокоч заявив, що це дуже важливий, але не останній крок у протидії інформаційному впливу окупантів. 

Депутати закликали волинян розірвати будь-які зв’язки з російською православною церквою і домогтися остаточної релігійної незалежності України від москви.

«Це історичний день... Дякую депутатам за одностайність! Але потрібно розуміти, що роботи попереду ще чимало. Ми бачили, що відбувалось на Вербницю у Володимирі під стінами Успенського собору, знаємо ситуацію в округах, відчуваємо настрої громад. І голова Волинської обласної державної адміністрації може одним розчерком пера зробити чимало для становлення Православної церкви України на Волині, для відходу від московського панування в храмах, розірвавши договори оренди земельних ділянок», – написав депутат у фейсбуці. 

Волинські обранці також затвердили проєкт звернення до вірян упц мп. У ньому йдеться про те, що правоохоронці ще з 2014 року зібрали численні докази сприяння цієї конфесії російським окупантам. Тому, зважаючи на ці факти, депутати закликали волинян розірвати будь-які зв’язки з російською православною церквою і домогтися остаточної релігійної незалежності України від москви.

Антон КАРАСЬ.

Реклама Google

Telegram Channel