Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
На Волині підпалили пам’ятник дівчині, яку вбили на териконі у 2016-му

Хтось чинить наругу над пам’яттю...

Волинь-нова

На Волині підпалили пам’ятник дівчині, яку вбили на териконі у 2016-му

Мама загиблої розповіла, що такі «тортури над могилою» відбуваються другий рік поспіль перед Великоднем

 

 

 «Немає слів описати емоції, коли приходиш до дитини та бачиш це. Може, все-таки владі і правоохоронним органам варто більше уваги приділяти цій території», – йдеться у дописі на фейсбук-сторінці мами Катерини Литкіної, дівчини, вбивство якої сколихнуло Нововолинськ 6 років тому. 

Зловмисники ще й намагалися здерти світлину з пам’ятника, але це їм не вдалося.

Зловмисники ще й намагалися здерти світлину з пам’ятника, але це їм не вдалося. Мати Вікторія Литкіна зазначила, що подібні «тортури над могилою» відбуваються другий рік перед Великоднем. Раніше, за її словами, ще й крали квіти та лампадки і навіть хрест із пам’ятника. 

Нагадаємо, 2016-го у Нововолинську на териконі шахти №3 було виявлено тіло 16-річної Каті Литкіної. Після десятиденних пошуків зниклої доньки батько знайшов її мертвою та понівеченою... У 2019-му Ковельський міськрайонний суд виніс вирок убивцям – двоюрідним братам Максиму Терлецькому та Назару Статочнюку: першого засудили до 13 з половиною років ув’язнення, другого – до 14 з половиною. У 2021 році Рівненський апеляційний суд залишив вирок без змін.

Олена КАЛЕНЮК.

Реклама Google

Telegram Channel