Курси НБУ $ 39.68 € 42.83
Порошенко з волонтерами купив техніку для полювання на операторів ворожих дронів

«Тепер росіян на нашій землі (і не тільки) стане менше!».

Фото із сайту eurosolidarity.org.

Порошенко з волонтерами купив техніку для полювання на операторів ворожих дронів

Вона здатна визначати точку, з якої управляється російський БПЛА, з точністю до 5 метрів на відстані до 10 кілометрів

П’ятий Президент із волонтерами ГО «Справа громад» придбав три комплекти спецобладнання, за допомогою якого можна виявляти місцезнаходження операторів ворожих дронів. «Ці три невеличкі антенки можуть з точністю до декількох метрів визначити, де саме знаходиться пілот ворожого дрона. Ми дуже довго чекали на них, але змогли викупити безпосередньо із заводу, з рук виробника. Кожна з них коштує 2 мільйони гривень, але нам вдалося трошки збити ціну, – радіє Петро Порошенко. – Ми віддамо ці прилади у використання Збройних сил, на передок. Кількість знищених пілотів дронів та спалених позицій ворога стане більшою, а росіян на нашій землі (і не тільки) – менше».

Він подякував усім небайдужим за донати ГО «Справа громад». Традиційно Фонд Порошенка подвоює зібрану людьми суму коштів. Приєднуйтесь!

П’ятий Президент із волонтерами ГО «Справа громад» придбав три комплекти спецобладнання, за допомогою якого можна виявляти місцезнаходження операторів ворожих дронів.

Що це за комплекс

Як пояснив військовий і блогер Олексій Петров із позивним Кіт, це комплекс детектування (пошуку) напрямку місцязнаходження оператора російських дронів. «Саме оператора виявляє комплекс, а не клює на хибну наживку прошитого дрона. А промені трьох комплексів (саме тому і купували три), при перехрещенні дають місце знаходження цього розумника. Далі, як то кажуть, в діло вступають фахівці ландшафтного дизайну», – зазначив військовий. 

У свою чергу волонтер Юрій Бірюков додав, що ця техніка здатна визначати точку, з якої управляється ворожий БПЛА, з точністю до 5 метрів на відстані до 10 кілометрів. 

Ольга СОКОЛОВА.

Читайте також: Нас мотивує віра в контрнаступ: Порошенко передав у війська 5 комплексів «Poseidon» та мобільні центри управління.

Реклама Google

Telegram Channel