Курси НБУ $ 39.68 € 42.83
Зрадники в українській владі допомогли росії захопити Південь України і Чорнобильську АЕС

«Де Баканов і чи буде він покараний?» – питання, на які українці хочуть почути відповіді.

Фотоколаж із сайту censor.net.

Зрадники в українській владі допомогли росії захопити Південь України і Чорнобильську АЕС

Велике американське політичне видання Politico опублікувало статтю про російських агентів, які були укорінені в систему вищих ешелонів нашої влади

Серед таких «кротів» – екснардеп Андрій Деркач, наближені до колишнього керівника СБУ Івана Баканова Олег Кулініч та Андрій Наумов, а також давній поплічник Януковича Володимир Сівкович, який після Майдану втік до москви.

Зрадники допомогли росіянам узяти Херсон і Чорнобиль на початку війни. Агенти фсб росії проникли як до Служби безпеки України, так і до місцевої влади.

Для прикладу, нещодавно Державне бюро розслідувань України спільно з СБУ завершило розслідування щодо колишнього керівника кримського управління СБУ, що базується в Херсоні, Олега Кулініча. «У перші години вторгнення Кулініч свідомо блокував будь-які спроби донести до керівництва реальну ситуацію в Херсонській області. Він не вживав жодних заходів для захисту суверенітету України, наказав особовому складу покинути місце служби. Пізніше він видавав штатну зброю людям, які не мали стосунку до СБУ. Кулініч залишив посаду і 24 лютого виїхав до Києва», – йдеться у розслідуванні.

Якщо суд визнає провину Олега Кулініча, підозрюваному загрожує довічне ув’язнення.

Олег Кулініч був заарештований у липні минулого року, йому висунули звинувачення у державній зраді. Якщо суд визнає провину, підозрюваному загрожує довічне ув’язнення. Голова СБУ Василь Малюк заявив, що Кулініч отримував накази від політичного офісу українських чиновників-утікачів у москві – «так званої розвідувальної кротоферми, якою опікується 5-те управління фсб», котре курує Володимир Сівкович.

Кулініч також лобіював призначення Андрія Наумова на посаду заступника голови СБУ, повідомили слідчі. Тепер Наумову загрожує екстрадиція в Україну із Сербії. Наумов покинув Україну за кілька годин до повномасштабного вторгнення кремля. Він, ймовірно, допомагав росіянам захопити Чорнобильську АЕС у лютому минулого року.

Як відомо, керувати Службою безпеки України Володимир Зеленський поставив свого друга дитинства і юриста «95 кварталу» Івана Баканова, якого було звільнено з посади через день після арешту Олега Кулініча. СБУ провела внутрішню перевірку щодо Баканова, але її результати засекречені.

Василь РОГУЦЬКИЙ.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel