Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
На Волині біля церкви встановили красиву лавку-гойдалку

За хорошу справу задля громади меценатам вдячні настоятель храму Святителя Миколая Чудотворця отець Назарій Шийка і парафіяни.

Фото Тетяни ПАНАСЮК.

На Волині біля церкви встановили красиву лавку-гойдалку

Тут зможе відпочити і малий, і старий

Навесні у селі Звинячому Горохівської територіальної громади завжди гарно, як у віночку. Тутешні господарі ще до Великодня, наче на виставку, прибирають свої обійстя, а сільські активісти дбають про те, щоб взірцева чистота була на сільському кладовищі, кругом школи, клубу, ФАПу, магазинів, у парку й на узбіччях.

Особливо опікуються звиняченці порядком біля храму Святителя Миколая Чудотворця Православної церкви України. А цими днями біля нього з’явилася обновка: добротна лавка-гойдалка.

– Придбати таку гарну річ для села – то була ідея депутатки Горохівської міської ради, жительки Звинячого Оксани Камоцької. Люди не втомлюються здавати гроші на потреби ЗСУ. Наші односельчани відправляють на фронт продукти й усе, що потрібно бійцям, а Оксана Йосипівна запропонувала доброю справою подякувати громаді за волонтерство.

Сказала, як зав’язала, й першою зробила свій грошовий внесок у реалізацію задуму. В одній із ділових розмов про нього почув депутат Волинської обласної ради Тарас Щерблюк... і без коментарів додав основну частину грошей до потрібної для покупки суми. Жити задля Перемоги й водночас для громади – таким на Горохівщині й у довколишніх громадах знають і за це поважають Тараса Васильовича і всю його родину, – із вдячністю меценатам розповіла староста Звиняченського старостинського округу Тетяна Панасюк.

Фото Тетяни ПАНАСЮК.

 Чому жінки вирішили, що найбільше подарунок пасуватиме саме церковному подвір’ю? Найперше подумали про діточок. У важкі дні війни люди ревно горнуться до Бога молитвами, а із собою беруть до храму малечу. У затишному затінку зможуть відпочити й поважні літами парафіяни.

Разом із настоятелем церкви отцем Назарієм Шийкою декотрі вже пораділи подарунку й сфотографувалися біля нього. До слова, цими днями віряни вітали свого духовного наставника з 36-річчям. За словами Тетяни Панасюк, у понеділок, в день святого Миколая й храмового свята своєї святині, церковна родина у Звинячому молилася за Перемогу, ЗСУ та повернення додому всіх захисників. Многоліття просила в Бога й доброчинцям.

Леся ВЛАШИНЕЦЬ.

Читайте також: «Волинські вдови і матері загиблих воїнів: «Ми просили Бога, аби нас не ставало більше...» (Фото)».

Реклама Google


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel