Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Ірпінець 100 кілометрів вів  худобу під обстрілами

Андрій каже, що врятований ним Тройка тепер сам на себе заробляє.

Фото із сайту tsn.ua.

Ірпінець 100 кілометрів вів худобу під обстрілами

Урятований бичок став гордістю села Дівочки на Житомирщині і вже має первістка Джоніка

Торік у березні з Ірпеня, де точилися інтенсивні бої, вийшов місцевий мешканець Андрій разом із коровою та телям і пішки йшов до рідні на Житомирщину понад 100 кілометрів.

У селі Дівочки вже рік як є бичок. Йому скоро буде два роки, він народився на Трійцю, тому й звати його Тройка. Він із кільцем у носі, щоб був хоч трішки контрольований. У ньому відразу й не впізнати того бичечка, що пішки вийшов з Ірпеня.

На початку березня торік російські окупанти намагалися взяти Київ, у містечку біля столиці точилися жорстокі бої. Коли з Ірпеня почалась евакуація, один із мешканців відмовився їхати, бо в автобусі не було місця його бичку та корові. На всі вмовляння залишити тварин, чоловік не погодився. Андрій разом із телям Тройкою та коровою Мартою з-під обстрілів вирішив пішки виходити самотужки. Так вони дивом вийшли з Ірпеня і попрямували до рідні на Житомирщину. Пройшли понад 100 кілометрів, дорогою люди давали їсти й пити, а на останньому відтинку шляху навіть трішки підвезли. «Без паніки. Худобу теж треба було евакуювати, я ж не міг її кинути...» – так господар згадує торішні події.

Ірпінський бугай уже зажив у селі на Житомирщині хорошої слави: з двох десятків тутешніх корів половина вже побувала у нього в гостях.

Відтоді теля підросло, і з’ясувалося, що воно – єдиний бугай на все село. Ірпінський бугай уже зажив у селі на Житомирщині хорошої слави: з двох десятків тутешніх корів половина вже побувала у нього в гостях. Результат Тройка показує хороший – уже є первісток Джонік. Раніше у селі, розповідають господарі, до корів кликали ветеринара, а з появою бугая почали відходити від штучного запліднення. «Ветеринара викликати, щоб штучно запліднив, – треба 300 гривень платити, якщо не спарувалася – знову 300 гривень», – розповідають власниці корівок.

Пан Андрій натішитися не може, який бичечок народився від його бичка. «Симетричний, все чітко. Хочу, щоб вони залишили його на розплід. Я тільки за конкурентів. Якщо я поїду зі своїм бичком, у селі має бути бугай», – розповідає Андрій.

Думку, що повернеться назад до Ірпеня, пан Андрій не відкидає. Але, якщо торік він звідти вийшов з двома тваринами, то тепер у нього мініферма. За кошти, що йому виплатили як внутрішньо переміщеній особі, він купив телицю, підскладав ще грошенят і придбав ще одну. Тож якщо і повертатиметься до Ірпеня, то лише із худобою.

Читайте також: «В гостях у волинського фермера: дід Андрій порадів би ранчо, яке на родинному хуторі звів його внук»

Реклама Google

Telegram Channel