Курси НБУ $ 39.43 € 42.85
Українці при слові «олів’є» згадують салат, а французи – свою легенду! (Розумна вікторина)

«Я мав кількох кумирів: Жан-П’єр Папен, Марко ван Бастен, але Шевченко був улюбленим», – не приховує французька легенда «Мілана» Олів’є Жіру.

Фото із сайту legalsport.net.

Українці при слові «олів’є» згадують салат, а французи – свою легенду! (Розумна вікторина)

Саме фото знаменитого футболіста Олів’є Жіру ми від вас і заховали

І хоч відповідь уже озвучили в заголовку, за умовами конкурсу, маємо нагадати вам завдання туру, підсумок якого підбиваємо. Тож читайте уважно, дивіться, де дали маху, тільки не переберіть із горя, бо... можна впасти обличчям у салат. Олів’є!

«Гранатобуз із секретом»-15 (2023)

Знаменитому футболісту наших днів, чемпіону світу, супербомбардиру і найкращому голеадору в історії своєї країни наснилося, що сьогодні – свято, а він працює... клоуном на шоу. Спочатку виходить на «арену» з «м’ячиками»: білими, коричневими, зеленими. «Жонглює». Потім у процесі коричневі «м’ячики» стають жовтими. Білі – ще крутішими – білішими...

Глядачі аплодують, але цього мало. Тоді, не перестаючи «жонглювати», він «надуває» «кульки». Продовгасті. Зелені. І рожеві. Оплески. Але хотілося б ще гучніших.

Тоді знімає свою кепку – і ловить у неї ці «м’ячики» і «кульки». Вигукує «фокус-покус» – і «м’ячики» та «кульки» стають «кубиками». Оплески вже дуже гучні.

Тоді він витягує з кишені «білу хустину», накриває нею ці «кубики» і «м’ячики». Трусить. «Фокус-покус» – і... прокидається.

Назвіть знаменитого футболіста, прізвище якого ми заховали?

Найкращий бомбардир в історії французької збірної (53 голи) 36-річний Олів’є Жіру (Olivier Giroud, дехто подає як Олів’є Жиру), який зараз грає за італійський «Мілан», наштовхнув нас на це запитання після того, як нещодавно заявив, що в дитинстві його футбольним кумиром був українець Андрій Шевченко. «Коли я був молодим, намагався бігати у стилі Шевченка, – зізнався знаменитий француз журналістам. – Він був фантастичним футболістом, який грав дуже елегантно. Іноді на тренуваннях я починав бігати, як він. Біг Шевченка був досить особливим – він робив короткі кроки, але в той же час досить потужні. Також намагався імітувати його удари... Я мав кількох кумирів: Жан-П’єр Папен, Марко ван Бастен, але Шевченко був улюбленим».

А щоб вам було не так просто його відгадати, ми вирішили француза відправити на кухню, яку замаскували під цирк. І «жонглював» Жіру «м’ячиками», які є інгредієнтами в класичному радянському салаті олів’є: круто звареними яйцями, відвареною картоплею, вареною ковбасою «Лікарська»,  солоними огірками і консервованим зеленим горошком. Під час приготування ці продукти нарізають кубиками, перемішують і заправляють майонезом (у запитанні – «білою хустиною»).

Що, очманіти можна? Отож-бо! Який там ваш улюблений Мессі! Ні, тільки земляк винахідника найпопулярнішого салату наших татів і дідусів шеф-кухаря Люсьєна Олів’є – футболіст Олів’є Жіру! Що ж, будемо й надалі старатися, щоб вам життя не здавалося медом у нашій вікторині. 

Хто з учасників нашого конкурсу надіслав правильну відповідь – «Олів’є Жіру», а також яке становище лідерів у вікторині «Гранатобуз із секретом» після 15 турів – читайте на сайті volyn.com.ua і фейсбук-сторінці Грицька Гарбуза (за цим QR-кодом ви можете зайти на неї з будь-якої частини світу), а нам час оголошувати нове завдання. Цього разу, сподіваємось, ви з ним легко справитесь! 

 

 «Гранатобуз із секретом» – 17 (2023)

Сьогодні ми заховали предмет, який має бути у вас дома. У народі він асоціюється з відомою казкою, популярним прізвищем, із тим, що люблять коні і корови, легендою про серце, тісною-тісною дружбою, видом занять, нудизмом... і величним твором про кохання, де дівчину парубок називає твариною. У цьому творі, до речі, в початковому варіанті замінили головне для всіх нас слово. Раніше, коли не було у нас цього предмета, наші предки зверталися до ...риб і птахів. А ще він асоціюється і з нашою вікториною.

Що за предмет ми заховали у гранатобузі?

Відповідь треба надіслати до 8 червня (включно) тільки у вигляді повідомлення на телеграм-номер Грицька Гарбуза: 093 381 32 45, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я, прізвище і регіон, який представляєте (наприклад: «Байрактар» (Валерій Залужний, Житомирщина)).

А історії, як шукали відповідь (що вразило, які були труднощі, хто допоміг розгадати), надсилайте на електронну адресу [email protected].

Приємних вам пошуків без повітряних тривог!

Читайте також на volyn.com.ua:

= «Він за Україну»: Усик став на захист Ломаченка»;

= «Волинський воїн на передовій: «Вірю у Смерть, бо я її бачив, коли закривав очі загиблим побратимам...»;

= «Мирон Маркевич повертається до своєї попередньої команди. На жаль, не «Волині»...».

Реклама Google

Telegram Channel