Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Журналіст Олег Батурін впізнав свого ката (Відео)

Олег Батурін — журналіст газети «Новий День».

Фото із сайту slidstvo.info.

Журналіст Олег Батурін впізнав свого ката (Відео)

Під час окупації українських міст російські військові та колаборанти цілеспрямовано викрадають і катують журналістів, щоб примусити їх співпрацювати або взагалі забути про медійну роботу

Під час окупації Херсонської області журналіста з Каховки Олега Батуріна викрали невідомі. На одному з допитів журналісту погрожував чоловік, який представився Отаманом Івановичем.

Олег Батурін вирішив ідентифікувати свого кривдника, інформує «Слідство.Інфо»

«Було цікаво, хто такий Отаман Іванович з Донецька. Мені надіслали кілька фото, без прізвищ. І на мене дивилося обличчя цього чоловіка, який погрожував мені «трійкою» (орган позасудового винесення вироків у СРСР, коли троє карателів проговорювали людей до розстрілу. – Ред.), яка мене розстріляє», – говорить Олег.

Журналіст встановив, що цього чоловіка звати Валентин Мотузенко. Він є радником голови так званої «днр».

Валентин Мотузенко – колаборант. Фото із сайту slidstvo.info.
Валентин Мотузенко – колаборант. Фото із сайту slidstvo.info.

 «Свідки, яких було дуже багато, і які його бачили, надіслали мені його фотографію. На мене дивилося обличчя чоловіка, який мене розстріляє. Це був Валентин Мотузенко» Ю– розповідає Олег Батурін у фільмі «Слідства.Інфо» «Окупація: ціна слова».

Пізніше з інтерв’ю бойовика терористичного угруповання «днр» Павла Губарєва окупаційному медіа стало відомо, що Мотузенко проводив арешти проукраїнськи налаштованих громадян. 

«Вона (Катерина Губарєва, дружина Павла Губарєва. – Ред.) бере ці списки і їде до Отамана Івановича – це засновник батальйону «Кальміус». Він зараз сидить за мародерство, як раз в той час він всім цим займався. Вона приїхала до нього  і каже: «Іване Івановичу, дай мені хлопців, треба провести арешти». І їх там пакують. В’язниць не вистачило – яму викопали. Красиво, чітко», – каже Губарєв. 

«Слідство.Інфо» дізналося, що у червні 2014 року, коли росія вже анексувала Крим та почала захоплювати Донечину та Луганщину, українець Мотузенко літав по росії з аеропорту «Шереметьєво» до Ростова-на-Дону. 

Читайте також на volyn.com.ua:

= «Наніс дівчині 27 ударів ножем та залишив свою жертву в орендованій ним квартирі»;

= «Слово, яке ніяк не вміщається в «рускоязичній» щелепі»;

= «100 бригаді з Волині потрібні медики, кухарі і водії».

Реклама Google

Telegram Channel