Курси НБУ $ 39.58 € 42.85
По сусідству із Волинською областю лютує сказ

Уникайте контактів із дикими і бездомними тваринами!

Фото із сайту ukr.net.

По сусідству із Волинською областю лютує сказ

За останні 4 дні зареєстровано 4 випадки сказу серед домашніх тварин у Дубенському районі Рівненської області

У результаті постраждали і звернулися за медичною допомогою 6 осіб, яким призначено та проводиться лікувально-профілактична імунізація антирабічними препаратами.

Як повідомляє Дубенська міська рада, вогнища зареєстровані в селах Підлужжя, Мильча, Крилів, Новина Добрятинська Дубенського району.

«Шановні мешканці району, переконливо рекомендуємо, при утриманні домашніх тварин дотримуватись профілактичних ветеринарно-санітарних заходів (щеплення проти інфекційних хвороб) щодо здоров'я тварин.

В разі отримання травм від тварин (домашніх, бездомних чи диких) - укус, ослинення, подряпини, рекомендуємо негайно звертатись за медичною допомогою в лікувальні заклади», – йдеться у повідомленні.

У вогнищі інфекції проводиться комплекс заходів, з метою локалізації та ліквідації вогнища сказу серед тварин та недопущення захворювання людей на сказ.

Довідка:

Сказ – це інфекційна хвороба з переважним ураженням центральної нервової системи, що супроводжується судомами, спазмами глоткової і дихальної мускулатури. Сказом частіше хворіють дикі тварини - вовки, лисиці, єноти, борсуки, ведмеді, білки та інші. Від них при укусі, ослиненні заражаються домашні тварини і люди.

Читайте також: «За службову недбалість покарали працівницю митниці з Волині».

Реклама Google

Telegram Channel