Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Національна академія сухопутних військ навчає вчителів Волині

У межах навчальної програми у цьому навчальному році більше уваги приділятиметься саме медико-санітарній підготовці.

Фото: volynua.com.

Національна академія сухопутних військ навчає вчителів Волині

Вчителі з Волині, які викладають предмет «Захист України», підвищують свою кваліфікацію у Національній академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного

Для формування в учнів необхідних знань щодо захисту України та дій в умовах надзвичайних ситуацій і воєнного стану в 333 закладах загальної середньої освіти та 16 закладах професійної (професійно-технічної) освіти викладається предмет «Захист України».

Про це розповіла начальниця управління освіти і науки Волинської ОДА Наталія Матвіюк, пише ВолиньUA.

За оперативними даними викладання предмета «Захист України» у 933 класах забезпечують 467 вчителів, у тому числі за основним місцем роботи 141 педагог. Цього річ вперше група вчителів предмету «Захист України» підвищує свою кваліфікацію в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

У межах навчальної програми у цьому навчальному році більше уваги приділятиметься саме медико-санітарній підготовці.

Для проведення практичних занять, бесід, виховних годин, залучаються фахівці місцевих підрозділів Національної гвардії України, Головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій України у Волинській області, працівники Волинського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, громадських організацій («Вовки Волині», «Товариства Червоного Хреста»).

«Також відіграє важливішу роль у системі навчання і виховання учнів початкової школи предмет «Основи здоров'я», метою якого є формування здоров'язбережувальної компетентності учнів. На сьогодні в області облаштовані медичні кабінети в 165 закладах дошкільної освіти, 289 закладах загальної середньої освіти», - зазначила чиновниця.

Читайте також: Одна із лікарень на Волині увійшла у спроможну мережу зі статусом кластерної.

Реклама Google

Telegram Channel