Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
На Волині жінці видалили 20-кілограмову пухлину (Фото 18+)

Операція минула успішно.

Фото: Волинська обласна клінічна лікарня.

На Волині жінці видалили 20-кілограмову пухлину (Фото 18+)

Пухлина могла тріснути в будь-який момент, спровокувати сильну кровотечу і жінка могла померти

У Волинському онкоцентрі хірурги видалили у пацієнтки ракову пухлину завважки до 20 кг та розмірами 40х27х25 см. Жінка звернулася до гінеколога вперше за 10 років лише тоді, коли раптово почав розростатися живіт.

Про це повідомили у Волинській обласній клінічній лікарні.

Пацієнтка близько пів року тому запідозрила проблему, коли почала швидко набирати вагу. Тест на вагітність виявився негативним, а родичі заспокоювали: то така конституція тіла, яка передалася у спадок. Мовляв, мама теж не худорлява.

«Попри й так невисоку вагу, жінка сіла на дієту, і начебто худла, а живіт розростався. І вперше за 10 років усе ж звернулася до гінеколога. На УЗД виявили пухлину, жінці діагностували рак яєчників», – йдеться в повідомленні лікарні.

Пухлина могла тріснути і спровокувати сильну кровотечу. Через велику втрату крові жінка могла б померти. Також була велика загроза ураження інших органів, і врятувати пацієнтку було б значно важче. Тому жінці невідкладно провели операцію тривалістю у дві години.

 
 

Гістологія підтвердила рак – першу А стадію захворювання. Інших розростань медики навколо не виявили, однак взяли необхідну кількість біопсій, щоб остаточно зрозуміти ступінь ураження. Від цього залежатиме подальше лікування пацієнтки.

Зараз жінка почувається задовільно і перебуватиме в онкоцентрі до отримання всіх результатів обстежень.

«Це той випадок, коли дуже важливо вчасно звертатися по допомогу навіть за найменших сумнівів у своєму здоров’ї, щоби не затягувати до подібних ситуацій. Адже жінка повинна проходити обстеження в гінеколога щороку», – наголосили медики.

 

 Читайте також: Онкохворому хлопчику пересадили кістку, надруковану на 3D-принтері.

Реклама Google

Telegram Channel