Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Для волинян, які живуть у прикордонні, потрібні перепустки

Видача дозволів здійснюється прикордонним загоном у Волинській області.

Фото Суспільне.

Для волинян, які живуть у прикордонні, потрібні перепустки

Для перебування в п’ятикілометровій ділянці від держкордону у межах області необхідні перепустки

Про це повідомив начальник Волинського прикордонного загону Сергій Лозінський під час брифінгу ОДА.

«Відповідно до змін від 7 грудня 2023 року до постанови Кабміну №1147 «Про прикордонний режим» передбачено, що громадяни України, іноземці, особи без громадянства можуть в’їжджати, перебувати, проживати та проводити будь-які роботи у межах п’ятикілометрової ділянки від кордону при наявності спеціального дозволу», – сказав Сергій Лозінський.

Слід зазначити, що перепустка діє на безстроковий термін лише для мешканців населених пунктів, які знаходяться у зоні прикордонної смуги. Водночас дозвіл на перебування працівників підприємств надається на один рік. Також волинянам віком до 18-ти років він надається за зверненням одного з батьків чи опікунів.

«Видача таких дозволів здійснюється прикордонним загоном у Волинській області. Їх є п’ять: в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт та пропуск в прикордонну смугу. У зверненні вам обов’язково потрібно вказувати вид дозволу, який хочете отримати: один або декілька в залежності від потреб. Дозволи надають безкоштовно впродовж десяти робочих днів з дня надходження звернення», – додав начальник Волинського прикордонного загону.

Відмовити у дозволі можуть:

• тим, хто надав неправдиві відомості;

• особам, які впродовж одного року до дня подання звернення притягалася до відповідальності за незаконне перетинання державного кордону України;

• людям, яким заборонено в’їзд в Україну;

• особі, яка понад 90 днів відсутня за визначеним місцем проживання або змінила його;

• людині, яка звільнилася з підприємства, якому було надано дозвіл;

• за зверненням особи, якій надано дозвіл.

«Найперше такі перепустки необхідні в інтересах національної безпеки та оборони нашої країни, а також захисту прав громадян. Адже в умовах воєнного стану важливо обмежити кількість людей, які не мали б там знаходитися, зокрема тих, які там не проживають», – зазначив Сергій Лозінський.

Також начальник ОВА Юрій Погуляйко додав, що на кордоні з білоруссю в межах області продовжують будувати фортифікаційні споруди. Тож зміни щодо перебування у прикордонній смузі вкрай необхідні для безпекової ситуації на Волині, інформують в ОВА.

Реклама Google

Telegram Channel