Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
Як доглядати за формами для випікання, щоб вони служили вічно

Реклама.

Фото: zapodarkom.com.ua.

Як доглядати за формами для випікання, щоб вони служили вічно

Форми для випікання представлені в розмаїтті, вони виготовляються з металу, силікону, кераміки, скла та інших матеріалів. Вони можуть бути круглими, квадратними, прямокутними, овальними, фігурними тощо.

В інтернет-магазині товарів для кондитерів «ZaPodarkom» на сайті Zapodarkom.com.ua/ua/category/formy-dlya-vypechki можна замовити форми для випічки за вигідними розцінками. Перед використанням слід ознайомитися з інструкцією і про те, як ними користуватися.

Як доглядати за формами для випічки?

Догляд і як мити форми для випічки залежить від матеріалу виготовлення.

Нержавіюча сталь

  • Для миття використовують теплу воду та щадний мийний засіб. Можна використовувати оцтовий розчин для видалення стійких плям.
  • Ретельно витирають рушником, щоб уникнути іржі. Не можна використовувати абразивні або агресивні мийні засоби та ставити у посудомийну машину.

Алюміній

  • Миють у теплій воді із застосуванням щадного мийного засобу. Витирають рушником. Не можна використовувати абразивні матеріали, агресивні або лужні засоби для чищення. Не ставлять у посудомийну машину.

Чавун

  • Ручне миття у теплій воді з додаванням щадного мийного засобу. Ретельно витирають рушником та відразу ж змащують олією, щоб запобігти іржі. Перед першим використанням потрібно прожарити форму з маслом.

Силікон

  • Можна мити в посудомийці або вручну теплою водою зі щадним засобом, а потім сушать на повітрі.
  • Не можна використовувати гострі предмети, абразивні матеріали або агресивні мийні засоби. Не ставлять на відкритий вогонь.

Кераміка

  • Ручне миття теплою водою зі щадним мийним засобом та сушіння на повітрі. Не можна ставити в посудомийну машину та духовку, розігріту вище 200°C.

Скло

  • Можна мити в посудомийці або вручну теплою водою зі щадним мийним засобом. Сушать на повітрі. Не ставлять під гарячу воду та не використовують абразивні матеріали.

Як зберігати форми для випічки?

В інтернет-магазині можна купити все для випічки, зокрема посуд, інвентар, кондитерські товари тощо. Як очистити форму для випічки та як їх зберігати докладніше написано в інструкції.

Загальні рекомендації - необхідно зберігати форми в чистому та сухому місці, окремо одна від одної. Рекомендується використовувати роздільники (наприклад, папір) для їхнього захисту та не зберігати поблизу джерел тепла або вологи.

Форми з нержавіючої сталі можна зберігати в шафі або на полиці, алюмінієві - в сухому місці, оскільки алюміній може окислюватися, а чавунні - в прохолодному та сухому місці, змастивши маслом.

Силіконові зберігають у місці, де прохолодно та сухо, склавши або згорнувши. Керамічні та скляні в шафі або на полиці, обгорнувши папером.

Перед зберіганням ретельно слід просушити ємності. Регулярно перевіряти їх на наявність іржі або пошкоджень.

Дотримуючись простих рекомендацій щодо догляду та зберігання, можна продовжити термін експлуатації кухонного інвентарю.

Реклама Google

Telegram Channel