Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
У Володимирі презентували унікальний каталог про місцевих митців

Усім художникам, інформацію про яких розміщено у новоствореному каталозі, вручили по примірнику цього подарункового видання.

Фото Офіційний сайт Володимира.

У Володимирі презентували унікальний каталог про місцевих митців

7 травня в культурно-мистецькому центрі відбулась презентація каталогу «Володимир мистецький», у якому поціновувачі знайдуть інформацію про 43 талановиті особистості нашого міста, на яких, за словами першого заступника міського голови Андрія Гудима, тримається мистецький фундамент Володимира

Про це повідомили в міській раді.

Зустріч стала справжнім святом для мистецької еліти Володимира. Андрій Гудим розповів про передісторію створення видання, підкреслив, що однією з натхненниць цього процесу стала Галина Микита і висловив їй особливу вдячність. У свою чергу художниця зазначила, що щаслива, адже прожила своє життя серед такої кількості талановитих і хороших людей.

 

 «У реаліях війни ми не збавили обертів, а стараємось знайти можливості, аби зафіксувати здобутки наших творчих особистостей, адже першим, що робить ворог, це переписує історію і приписує культурно-мистецькі надбання нашого народу собі», – підкреслив Андрій Гудим.

Над виданням працювало чимало людей, за особливий вклад у його створення подяками міського голови було відзначено Тетяну Токарєву-Асмолкову та Ольгу Гудим.

 

 Усім художникам, інформацію про яких розміщено у новоствореному каталозі, вручили по примірнику цього подарункового видання. Колись його доповнять новими іменами, та вже зараз він якнайповніше передає широку палітру і розмах мистецьких напрямків та здобутків митців Володимирщини.

Серед згаданих у каталозі імен є, звичайно, і скульптор Олег Дубинчук, який відійшов у засвіти наприкінці минулого року. Тож пам’ять художника вшанували хвилиною мовчання, а Андрій Гудим запевнив, що з дочкою митця ведуться перемовини щодо подальшої долі величезної колекції його робіт, розміщених на подвір’ї будинку, у якому він проживав.

 

 Дякуючи за таке чудове інформаційно-мистецьке видання, художники принагідно висловлювались на захист майбутнього художньої галереї, запрошували владу активніше підтримувати митців, зокрема, й у проведенні щорічного пленеру художників.

Старші колеги щиро раділи, що у каталозі заслужено багато молодих імен, які не підведуть і понесуть справу творення краси далі. «Приємно, що наше місто має таку потужну мистецьку силу», – зауважив художник Адам Михалик, у минулому багаторічний директор Володимирської дитячої художньої школи імені Рокицького, яка виховала чимало талантів, і серед них – лауреатів численних міжнародних мистецьких конкурсів.

Усі активно дякували молоді, яка нині прийшла у владу і дозволяє реалізовувати різноманітні креативні ідеї, що усім додає віри у те, що справа старших мистецьких поколінь житиме, йдеться у повідомленні.  

 

 

Реклама Google

Telegram Channel