Курси НБУ $ 41.22 € 44.70
Картоплю вміють готувати всі. Але… не так!

Калорійність молодої картоплі на 30% нижча за зрілу, адже в ній менше крохмалю.

Фото із сайту ukr.net.

Картоплю вміють готувати всі. Але… не так!

Тому читайте рецепт, перевірений на собі

Найсмачніший спосіб приготування молодої картоплі – це запекти її в духовці. Вона чудово поєднується з м’ясом, птицею або рибними стравами. Картопля виходить м’якою, ніжною всередині, з апетитною золотавою скоринкою.

Інгредієнти:

• картопля молода – 500 г;
• часник – 3 зубки;
• трави італійські – 1 ст. л.;
• паприка мелена солодка – 1 ст. л.;
• олія оливкова – 3 ст. л.;
• кріп – пучок;
• перець чорний мелений;
• сіль.

Покрокова інструкція:

1. Молоду картоплю ретельно промийте в проточній воді та ножем або щіткою зішкребіть шкірку, потім знову промийте.

2. Часник почистіть та вичавіть через прес.

3. У миску викладіть часник, італійські трави, паприку, перець, сіль та оливкову олію. Перемішайте і полийте картоплю. Залиште (за кімнатної температури) на 5–10 хвилин.

4. Форму для запікання застеліть фольгою, викладіть картоплю. Покладіть до заздалегідь розігрітої до 190 градусів духовки на 35–40 хвилин. Викладіть на таріль та посипте свіжим кропом.

Галина ГОНОРОВА.

Читайте також: Приготуйте липовий сироп від застуди.

Реклама Google

Telegram Channel