Курси НБУ $ 41.31 € 44.71
Знаменита Роксолана допоможе ЗСУ

Роман - трилогію нашої землячки розігрують на аукціоні, щоб спрямувати кошти на ЗСУ

Фото з архіву Олександри Шутко

Знаменита Роксолана допоможе ЗСУ

На аукціоні відбудеться розіграш  роману-трилогії  про Роксолану уродженки Нововолинська Олександри Шутко для збору грошей на ЗСУ.

     Організатор аукціону - український історик у США Андрій Живачівський, посилання на наукові розвідки якого з історії османського періоду кримської Кафи (Феодосії) є у новій книжці нашої землячки, авторки книги «Кривава Кафа». 

   Він є волонтером, який збирає гроші на армію, розігруючи різні лоти. Серед них - і книжки Олександри Шутко, які вона  спеціально для нього підписала. 

   Пан Андрій у себе на Фейсбук – сторінці написав: «Аукціон для ЗСУ! Продовжуємо турецьку тематику. Трилогія про Роксолану, авторства Олександри Шутко. Коментарі зайві. Починаємо від $100.

  Дякую! За першу добу зібрано $550 і 3600 грн! Збір для одного з загонів Центру «Захід» Сил Спеціальних Операцій». 

    Окрім роману-трилогії про Роксолану, він  відкрив аукціон на ще одну книгу цієї авторки - «Жіночий султанат: влада та кохання» про правительок Османської імперії. Вона містить українські переклади листів султанок Хюррем (Роксолана), Нурбану, Сафіє і Хатідже. Починають від $50.

- Книга буде цікавою як жінкам, так і чоловікам, а кошти від аукціону підуть на потреби ЗСУ.  Аукціон триватиме до 15 год нью-йоркського часу 22 червня 2024 року, - зазначає організатор заходу.

  До слова, Андрій Живачівський, родом з міста Калуш Львівської області, після повномасштабного вторгнення активно включився у волонтерський рух. Він працював у волонтерському центрі компанії Meest Express, для волонтерської організації Razom for Ukraine у місті Порт Рідінґ на півночі штату Нью-Джерсі та допомагав друзям-військовим самостійно. 

  Також на своїй сторінці волонтер проводить благодійні аукціони, де за донати для ЗСУ продає прапори, шеврони та речі з фронту, які передають військові з України.

                                                                                     Алла ЛІСОВА

   Читайте також: Волинянка, щоб найкраще за всіх знати про дружину падишаха Роксолану, вивчила турецьку мову

Telegram Channel