Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

ДЕ ОБІЦЯНІ РОБОЧІ МІСЦЯ?

Проектом ліквідації шахти №8 “Нововолинська” передбачені витрати на суму 8914,5 тисячі гривень та на створення 82 робочих місць. Однак створено лише 13 нових робочих місць...

Наша країна не є першовідкривачем неймовірно неприємної справи: закриття нерентабельних шахт. Однак в тій же Великобританії шахтарям не довелося виїжджати в Португалію і працювати на фазендах, наче чорношкірим рабам, як це судилося нововолинцям. Хоча державою теж нібито передбачено захист гірникам та членам їхніх родин, які вимушені байдикувати, бо немає роботи.
У Нововолинську організовано Західно-Українську дирекцію по ліквідації шахт (директор Микола Терновик, головний бухгалтер Людмила Мисливець), котра на виділені кошти повинна організувати створення нових цехів, підготовлювати вугільні лави тощо, тобто дбати про нові робочі місця.
Перевірка спеціалістами контрольно-ревізійного управління у Волинській області показала, що проекти потроху перетворюються у прожекти для мрійників. Ось, наприклад, проектом ліквідації шахти №8 “Нововолинська” передбачені витрати на проходку стволів на шахті №10 “Нововолинська” — на суму 8914,5 тисячі гривень та на створення 82 робочих місць. Однак виконано робіт та профінансовано трохи більше половини запланованого, створено лише 13 нових робочих місць.
Проектом ліквідації шахти № 6 “Нововолинська” передбачені витрати по підготовці лав №216 та №217 на шахті №5 “Нововолинська” — на суму 4115,7 тисячі гривень і працевлаштування 126 чоловік. Фактично ДВАТ “Укрзахідвуглебуд” виконано робіт і профінансовано всього-на-всього на 639 тисяч гривень і створено 29 нових робочих місць. Також передбачені витрати на будівництво флексографічної фабрики в Нововолинську на суму понад 12 мільйонів та працевлаштування 258 чоловік. Будівництво підприємства на початковій стадії — зрозуміло, що не працевлаштовано жодної людини.
Також передбачені роботи по підготовці лав на шахті №9 “Нововолинська” на суму понад 10 мільйонів гривень, але проект не виконано навіть наполовину.
Можливо, симпатії керівників на боці львівських шахтарів? Та ні ж бо. Фінансування по закриттю шахт №1 “Червоноградська” та №5 “Великомостівська” приблизно на тому ж рівні.
Telegram Channel