Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

ДЕПУТАТИ-МАЖОРИТАРНИКИ ПОВСТАЛИ

Народні депутати, обрані в одномандатних округах, звернулися з листом до Президента України Леоніда Кучми з проханням провести Всеукраїнський референдум...

Народні депутати, обрані в одномандатних округах, звернулися з листом до Президента України Леоніда Кучми з проханням провести Всеукраїнський референдум з питання про зміну системи виборів в парламент країни. У зверненні говориться, що депутатів-мажоритарників непокоять спроби певних політичних сил ввести пропорційну модель виборів в парламент, яка «є кроком назад до монополізації політичного життя країни». «На наше переконання, Україна сьогодні об’єктивно не готова до чисто пропорційної системи виборів», – говориться в документі. На думку авторів звернення, «існує серйозна загроза», що результатом введення такої системи буде зневага інтересів виборців, зменшення представництва регіонів у вищому законодавчому органі країни, згортання роботи народних депутатів у виборчих округах. Відповідний документ підписали близько 60 народних депутатів.
Тим часом, учора Верховна Рада України у першому читанні ухвалила Закон про вибори на пропорційній основі, яким передбачається 3-х відсотковий бар’єр для проходження партій і блоків до Верховної Ради.
Telegram Channel