Курси НБУ $ 41.58 € 46.86
«КОЛИ ВЕЛИКІ БІЗНЕСМЕНИ  ДІЗНАЛИСЯ ПРО НАШ ХЛІБ,  ОДРАЗУ ЗАПУСТИЛИ АНТИРЕКЛАМУ…»

Волинь-нова

«КОЛИ ВЕЛИКІ БІЗНЕСМЕНИ ДІЗНАЛИСЯ ПРО НАШ ХЛІБ, ОДРАЗУ ЗАПУСТИЛИ АНТИРЕКЛАМУ…»

«Смачнющий — ще й на 2 гривні дешевший!» — кажуть на Горохівщині про буханець із назвою «Карнацький», який випікає родина Щерблюків...

«Смачнющий — ще й на 2 гривні дешевший!» — кажуть на Горохівщині про буханець із назвою «Карнацький», який випікає родина Щерблюків...

Олег ДІДИК



-Сама переконалася, що помітно зростає попит на хліб «Карнацький», особливо серед пенсіонерів, малозабезпечених верств населення, — розповіла нам власниця магазину «Продукти» на вулиці Козацькій у Горохові Мирослава Зубрицька. — Він у середньому на 2 гривні дешевший, ніж хліб інших виробників. Продаємо «Карнацький» без торговельної націнки. За домовленістю, її нам компенсує виробник — ФГ «Карнацький», де директором Андрій Щерблюк.
За інформацією, наданою нам начальником управління агропромислового розвитку Горохівської райдержадміністрації Миколою Панасюком, ціна хліба «Карнацький» найнижча не тільки в районі, але й в області. Родина Щерблюків, глава якої — відомий і авторитетний у районі керівник ТзОВ «Агропродукт–Горохів» у Холоневі Василь Щерблюк, давно знана своєю щирою благодійністю. Хлібом, іншими продуктами харчування, паливно–мастильними матеріалами, коштами вона постійно допомагає українським воїнам на Сході України. Вдячні люди Щерблюкам за матеріальну підтримку навчальних закладів у Холоневі, будинку милосердя у Скобелці, храмів у багатьох населених пунктах Горохівщини.
То, реалізовуючи хліб як соціальний, за найнижчими в області цінами, ФГ «Карнацький» працює собі на збиток? Аргументовано відповіли на це запитання батько й син Василь і Андрій Щерблюки:
— На хлібі насущному, який бідні люди щоденно просять своїми молитвами в Бога, ми бізнесу не робимо. Може, саме тому великі бізнесмени намагалися витіснити нас із ринку збуту, поширюючи антирекламу, а точніше  плітки  про те, що  при випіканні «Карнацького» зловживаємо всілякими хімікатами. Це несусвітня брехня! Навіщо це робити, коли в нас замкнений цикл виробництва: самі вирощуємо зерно, маємо свій млин і пекарню, а люди — роботу?
Для переконливості Василь Щерблюк навів такий приклад. Коли млин ФГ «Карнацький» був на профілактиці, закупили борошно в одного з підприємців Волині. Випекти з нього доброякісний хліб було неможливо. Причина, як підтвердили лабораторні аналізи, — надто низький вміст клейковини.
— У зерні, яке вирощуємо у ФГ «Карнацький» і ТзОВ «Агропродукт–Горохів», вміст клейковини 23–24 відсотки; у хлібі, який ми випікаємо шести видів — білим, сірим і чорним, — 26–27, — каже Василь Щерблюк і, взявши із прилавка хлібину «Карнацького» та буханець хліба іншого виробника, демонструє: — Гляньте, оця менша, ніж «Карнацький», але важча — значить, із хімікатами. Наш хліб пухкий, пружинить. Його якість ми гарантуємо. Передбачаємо розширювати асортимент наших хлібобулочних виробів. Будемо випікати його й із насінням соняшника, яким плануємо засіяти цьогоріч на площі 170 гектарів.
Поруч із Василем Щерблюком була його внучка Анна–Марія, третьокласниця однієї зі шкіл Луцька. Щовихідних вона приїжджає у Горохів, буває в пекарні, у млині, на фермах. Схвалює дівчинка намір дідуся посадити й виростити в ТзОВ «Агропродукт–Горохів» сад, проте ставить свою умову: щоб там обов’язково були троянди.
— Я люблю своїх рідних, бо вони дуже добрі, — серйозно так каже Анна–Марія.
На ці щирі слова внучки дідусь щасливо усміхнувся:
— Змалку мій тато навчав мене: «Старайся, сину, завжди робити людям добро. Це — головне в житті!» Цю заповідь я передав своїм синам Андрієві й Тарасові, тепер — внукам.
Telegram Channel