Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

НЕВЖЕ ВИНАЙДЕНО ’ВІЧНИЙ ДВИГУН’?

Державний департамент України видав Василю Беці з Чернігова патент на винахід під назвою “Саморухомий механізм”...

Перші спроби створити вічний двигун були ще в ХІІІ столітті. Але уже в 1775 році Французька академія наук вирішила не брати до розгляду такі винаходи, вважаючи їх безперспективними й нереальними.
Чернігівець Василь Беца в 1999 році також отримав із відповідних інстанцій негативні висновки про свою розробку. Йому надіслали відповіді, взяті з поважних енциклопедій, де йшлося про вічний двигун як нездійсненну машину.
Винахідник не здавався. Навчання в Ужгородському університеті на фізичному факультеті, багаторічна робота на “Хімтекстильмаші” допомогли йому науково обгрунтувати і довести формулами свій винахід. Врешті-решт, після п’ятирічного розгляду Державний департамент України змушений був видати Василю Беці патент на винахід під назвою “Саморухомий механізм”.
У Василя Беци його “вічний двигун” вдома стоїть весь час у розібраному вигляді на столі. Він боїться, що його винахід кожен тямущий фізик може викрасти і видати як свій.
— Задум створити “вічний двигун” виник ще під час навчання в університеті, — говорить Беца. — Але тоді я опустив руки, бо офіційна наука сказала, що то безнадійна справа.
Але з 1990 року Беца ламав голову над задумом, креслив схеми, зробив кілька рацпропозицій і винаходів й знайшов, врешті-решт, вихід. Саморухомий механізм Беци — це прилад- колесо, яке крутиться за рахунок земного тяжіння та взаємодії магнітів.
На думку дослідника, винахід дасть можливість розв’язати багато світових проблем, зокрема, він зможе давати екологічно чисту енергію. На його основі можна буде збудувати і великі, й невеликі та дешеві мобільні електростанції, які вироблятимуть, скажімо, струм для будинку чи кварталу.
Telegram Channel