Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

ПІВСТОЛІТТЯ НА БОРЦІВСЬКОМУ КИЛИМІ

Цей стрункий, спортивної статури чоловік добре відомий далеко за межами нашої області. У свій час він прославив Волинь на борцівському килимі...

Кажуть, що понеділок — день тяжкий. Але нинішній — 14 червня — для тренера Луцької дитячо-юнацької спортивної школи № 4 міського управління освіти Антона Шахраюка має бути світлим і радісним. У цей день Антон Федорович відзначатиме свій 70-річний ювілей.
Цей стрункий, спортивної статури чоловік добре відомий далеко за межами нашої області. У свій час він прославив Волинь на борцівському килимі. Майстер спорту з класичної і вільної боротьби Антон Федорович був неодноразовим призером чемпіонатів України і Центральної ради ДСТ “Спартак” колишнього Радянського Союзу. Сім років поспіль Антон Шахраюк успішно захищав спортивну честь українського спартаківського товариства на змаганнях різних рангів у важкій ваговій категорії.
Після завершення виступів на килимі почалась тренерська робота. Про те, що і наставником, як і борцем, він був класним, свідчать досягнення його вихованців. Серед них майже 30 майстрів спорту України. Першим цього почесного звання був удостоєний Овксентій Банера, який пішов слідами свого наставника, ставши чемпіоном України і Центральної ради ДСТ “Спартак”.
Серед тих, хто досяг великих перемог на всеукраїнських і міжнародних змаганнях, майстри спорту брати Анатолій і Віктор Сіліванови, Галі Садретронов, Віталій Павленко, Михайло Неліпюк, Геннадій Куликов, Валерій Зайчук, Анатолій Петращук, Олександр Трибунський, Ігор Любежанін, Володимир Скуба. До речі, останній з них у свій час вигравав поєдинки у майбутнього олімпійського чемпіона в Атланті В’ячеслава Олійника, сам був серед кандидатів на Ігри 1996 року.
Сьогодні вихованці Антона Шахраюка живуть у різних куточках України, країнах СНД, у дальньому зарубіжжі, зокрема, у Німеччині, США... Усі вони пам’ятають про ювілей тренера. Той, хто ближче живе, обов’язково приїде привітати свого вихователя. Мабуть, будуть і святкові телеграми. Також поздоровлять свого нинішнього наставника і юні борці, які займаються у групах греко-римської боротьби ДЮСШ № 4, котрі веде Антон Федорович. Будуть лунати слова щирої подяки і від колег по роботі, друзів, побажання і надалі плідно працювати на спортивній ниві, яку обрав собі Антон Шахраюк і збирає щедрий врожай ось уже протягом півстоліття.
Роман ФЛІШАРОВСЬКИЙ.
Telegram Channel