Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Російські «нацболи» зірвали брифінг ОБСЄ у Мінську

15 лютого у Мінську відбувся черговий раунд переговорів Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі. Переговори відбувалися після зупинення активних боїв біля Авдіївки


Це були не місцеві люди, вони пізніше сказали, що приїхали з Москви. Ані охорона, ані міліція їх не затримала, вони спокійно залишили «Президент-готель» у Мінську.



Вперше за два роки переговорів щодо Донбасу в Мінську через недбальство охорони виникла провокація, повідомляє «Радіо Свобода». На підсумковий брифінг модератора на переговорах від ОБСЄ посла Мартіна Сайдіка прийшло чотири активісти російського руху «нацболів», які почали вигукувати антиукраїнські гасла та розкидати листівки.


Вони, зокрема, вимагали зупинити переговори у Мінську та включити Донбас до «складу Росії». Це були не місцеві люди, вони пізніше сказали, що приїхали з Москви. Ані охорона, ані міліція їх не затримала, вони спокійно залишили «Президент-готель» у Мінську.


МЗС Білорусі назвав цей інцидент «свідомою провокацією, спрямованою на зрив переговорного процесу та дискредитацію мінського переговорного майданчика». А посол Мартін Сайдік виступив пізніше.

Telegram Channel