Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

Поліція затримала тюремника сепаратистів

Працівник незаконних органів позбавлення волі угруповання «ДНР» намагався проїхати з Донецька до Києва, маючи з собою документи про свою службу на незаконне збройне формування

За повідомленням правоохоронців, 26-річний мешканець Донецька з кінця 2014 року до середини 2015-го служив «рядовим внутрішньої служби», охороняючи Донецький слідчий ізолятор № 5, який незаконно використовують сепаратисти.



Тюремнику сепаратистів загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років із можливою конфіскацією майна.



Недавно, посварившись із дружиною, він вирішив пожити в батька в Києві і, їдучи туди, взяв із собою й трудову книжку та інші документи, що підтвердили його участь у НЗФ, передає «Радіо Свобода».


Його затримали при перетині контрольного пункту в’їзду-виїзду «Новотроїцьке», повідомив Волноваський відділ поліції Донецької області. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їхній діяльності).


У разі, якщо суд визнає доведеною його вину за цією статтею, такі дії караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років із можливою конфіскацією майна.



Telegram Channel