Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Національний парк: домівки для рідкісних птахів готові (фото)

Волинь-нова

Національний парк: домівки для рідкісних птахів готові (фото)

У рамках проекту «Гоголь», який реалізується в Національному природному парку «Прип'ять-Стохід» з 2005 року, нещодавно проводилась інвентаризація гоголятників та їх підготовка до наступного сезону розмноження

Марина ЛУГОВА
Зокрема, працівники служби охорони Любешівського природоохоронного науково-дослідного відділення обстежили та відремонтували гоголятники уздовж русла річки Стохід в районі сіл Пожіг та Бучин, а також на річці Бистриця поблизу села Селісок.



 На території Національного природного парку «Прип’ять — Стохід», за інформацією Михайла Химина, одного сезону було 15 реєстрацій гоголя. 




— Гоголь включений до Червоної книги України як рідкісний птах, — розповів заступник директора з науково-дослідної роботи Національного природного парку «Прип’ять — Стохід» Михайло Химин. — Він знаходиться під охороною Боннської та Бернської конвенцій. Гнізда влаштовує у дуплах дерев листяних порід, але охоче заселяє штучні гніздівлі. Ось такі штучні гніздівлі є на території парку (це, по суті, відомі всім шпаківні тільки більші за розмірами). Ці «хатинки» закріплюються на висоті 2,5 — 5 метрів на деревах, льотки направлені переважно в бік русла річки.


Цей рідкісний птах зустрічається на Північному Поліссі, зокрема у Волинській і Рівненській областях. На території Національного природного парку «Прип’ять — Стохід», за інформацією Михайла Химина, одного сезону було 15 реєстрацій гоголя.




Telegram Channel