Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Попри брак кадрів, Апеляційний суд Волині найкращий за якістю надання послуг

На Волині в першій інстанції вакантна майже третина посад, і половина — в апеляційній

Апеляційний суд Волинської області лідирує за якістю надання судових послуг. Таку оцінку озвучила голова Ради суддів Валентина Сімоненко, виступаючи на нараді, присвяченій підбиттю підсумків роботи судів Волинської області у 2016 році.



В Апеляційному суді Волинської області за штатним розписом — 38 суддів. Нині судочинство здійснює 20 осіб



Як повідомили «ЗіБ» у прес-службі органу суддівського самоврядування, очільниця РСУ зазначила, що останні роки були надзвичайно напруженими. Адже в деяких установах залишилося не більше ніж 2 судді, а 12 державних органів узагалі не здійснюють судочинства. Так, на Волині бракує третини суддів першої інстанції та майже половини — апеляційної. Втім, судочинство — на належному рівні.


З огляду на брак кадрів навантаження на суддів установи в останні роки лише зростає. Попри це, як зазначив заступник голови АСВО Віктор Стрільчук, його колеги забезпечують належний рівень розгляду. Адже людина, яка вийшла із зали суду, «повинна усвідомлювати, що була в храмі справедливості, повинна відчувати, що правосуддя здійснюється, а суддя існує для людей, які приходять до суду».


Високу оцінку роботі місцевих «цивілістів» дав і пленум Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ. Він визнав Апеляційний суд Волинської області одним із кращих за якістю цивільного судочинства у 2016 році.


В Апеляційному суді Волинської області за штатним розписом — 38 суддів. Нині судочинство здійснює 20 осіб, із них:


• 12 — у судовій палаті з розгляду цивільних справ;


• 8 — у судовій палаті з розгляду кримінальних справ.


Середньомісячне навантаження на одного законника — 28,7 справи при середньому показнику для загальних апеляційних судів України — 26,6.


У місцевих загальних судах області розглядають справи 93 судді (замість 135 за штатом).


 

Telegram Channel