Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

Лабораторія майбутнього: в Німеччині проходить найбільший ярмарок комп’ютерних технологій

У Німецькому місті Ганновер триває виставка CeBIT. Це найбільший міжнародний ярмарок комп'ютерних технологій

Безпілотники, штучний інтелект, роботизація, віртуальна реальність та надшвидкий інтернет - це основні тренди міжнародної виставки CeBIT, яка відкрилася у німецькому Ганновері, повідомляє 5Канал. Однак фокусом цьогорічного ярмарку стало оцифрування даних. Ангела Меркель, яка відкривала виставку, запевнила, що саме цей процес значно вплине на світову економіку. І зазначила, що у Європі він просувається надто повільно. 



Загалом участь у форумі бере понад 3 тисячі компаній з 70 країн світу. Триватиме виставка CeBIT до п'ятниці. Очікується, що її відвідає понад 200 тисяч людей.



"Оцифрування даних дедалі більше стає частиною економіки та й усього суспільства загалом. А основна мета CeBIT - стати лабораторією майбутнього. Ми часто ставимо собі запитання, що особливого у цій виставці. Однак саме тут ми можемо побачити, як розвиваються сучасні цифрові технології", - зазначила канцлер Німеччини Ангела Меркель.


Країною-партнером цьогорічної виставки стала Японія. До Німеччини приїхав прем'єр-міністр країни Сіндзо Абе. Разом з Ангелою Меркель вони відкрили виставку та оцінили роботу найостанніших новинок CeBIT-2017.


Не минулося і без політики. У своїх промовах Меркель та Абе наголосили на важливості вільної торгівлі між Японією та ЄС. А також обговорили двосторонні відносини та перспективи співпраці у галузі технологій.


"У цей час Японія та Європа мають співпрацювати разом. Я сподіваюся, що угода про економічне партнерство між обома сторонами буде укладена якнайшвидше", - сказав прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе.


"Ми вкотре наголошуємо, що Японія і Німеччина мають багато спільних інтересів та можливостей для торгівлі. Нині ми перебуваємо у вирішальній фазі переговорів. Ми рішуче підтримуємо угоду про вільну торгівлю між Японією та ЄС", - додала Ангела Меркель.


Загалом участь у форумі бере понад 3 тисячі компаній з 70 країн світу. Триватиме виставка CeBIT до п'ятниці. Очікується, що її відвідає понад 200 тисяч людей.

Telegram Channel