Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Лісовий пожежний танк, квадрокоптер, пожежні автомобілі та спецобладнання –  волинські лісівники готові до пожеж (фото)

Волинь-нова

Лісовий пожежний танк, квадрокоптер, пожежні автомобілі та спецобладнання – волинські лісівники готові до пожеж (фото)

Відповідно до комплексного плану попередження та ліквідації пожеж у лісах, на торфовищах та сільгоспугіддях Волинської області на озері Тросне Маневицького р-ну відбувся огляд пожежних автомобілів та спецтехніки всіх лісогосподарських підприємств Волинського ОУЛМГ

Готовність пожежної техніки до роботи інспектували працівники Державної лісової охорони спільно з фахівцями управління ДСНС у Волинській області.
З боку фахівців рятувальної служби області було відзначено позитивну тенденцію до збільшення кількості пожежно-рятувальної техніки та обладнання в підрозділах обласного управління лісового та мисливського господарства.
На сьогодні у державних лісгоспах загалом нараховується 20 лісових пожежних станцій, 49 пожежно-спостережних вишок, з них 32 обладнані системою телевізійного нагляду за лісовими масивами, 68 пожежних автомобілів (22 з них орендовані  в місцевій пожежній охороні),  лісовий пожежний танк, 42 мотопомпи, 8 лісопожежних модулів, 25 пожежних цистерн, 115 колісних тракторів з плугами типу ПКЛ-70 та інше протипожежне обладнання і засоби гасіння.
У 2016 році придбано 3 пожежні автомобілі: у ДП «Цуманське ЛГ», «Поліське ЛГ» та «Камінь-Каширськагроліс». Ще 2 пожежних автомобілі – у ДП «Прибузьке ЛГ» та «Ратнеагроліс» – закупили вже цього року. Також минулого року придбано 4 лісопожежних модулі, 3 пожежні цистерни, один плуг, 6 тракторів, 9 мотопомп, 118 ранцевих вогнегасників та інше пожежне обладнання й інвентар. На ці закупівлі підприємствами було затрачено більше 5 млн грн власних коштів.



Варто зазначити про лісовий пожежний танк, який цього року облаштували у ДП «Маневицьке ЛГ» для організації гасіння пожеж у важкодоступних місцях лісових масивів.




У 2017 році для покращення організації гасіння можливих лісових пожеж у ДП «Ратнеагроліс» та «Камінь-Каширськагроліс» створені нові лісові пожежні станції.
Окремо варто зазначити про лісовий пожежний танк, який цього року облаштували у ДП «Маневицьке ЛГ» для організації гасіння пожеж у важкодоступних місцях лісових масивів. Цей пожежний агрегат створений на базі трелювального трактора ТДТ-55, він облаштований пожежною цистерною на 3,6 куб м із самостійним закачуванням та подачею води. Попереду прилаштована конусоподібна відвальна лопата, для створення мінералізованих смуг та оперативної локалізації пожежі позаду прикріплено плуг ПКЛ-70.
Також у ДП «Маневицьке ЛГ» днями придбали професійний квадрокоптер, оснащений камерою з 1-дюймовим  мегапіксельним сенсором і механічним затвором, що знімає 4К/60fps відео і фото 14 fps, обладнаний системою сканування простору в 5 напрямах.
Заплановано провести спільні навчання працівників Державної лісової охорони всіх лісогосподарських підприємств та підрозділів УДСНС щодо їх взаємодії.
Очевидно, що в цілому волинські лісівники готові охороняти та захищати лісові масиви від пожеж, повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.


Telegram Channel