Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

СБУ на три роки заборонила в'їзд в Україну секретареві Спілки журналістів РФ

Причиною стали незаконні візити до окупованого Криму


СБУ визнала достатньою наявну інформацію щодо дій Джазояна «про факт вчинення суспільно небезпечного діяння, яке суперечить інтересам забезпечення безпеки України.



Служба безпеки України на три роки заборонила в'їзд в Україну секретареві Спілки журналістів Російської Федерації Ашоту Джазояну через відвідування окупованого Криму. Про це повідомляється у відповіді СБУ на запит Незалежної медіа-профспілки України, пише Тиждень.


Згідно з відповіддю, СБУ визнала достатньою наявну інформацію щодо дій Джазояна «про факт вчинення суспільно небезпечного діяння, яке суперечить інтересам забезпечення безпеки України» і винесла постанову про заборону в’їзду в Україну терміном на три роки.


«Наголошуємо, що рішення про заборону в’їзду на територію України представника СЖР не є порушенням прав і свобод громадянина і журналіста, а лише законним захистом норм українського законодавства і суспільства», - наголосили в Незалежній медіа-профспілці.


Нагадаємо, раніше СБУ заборонила в'їзд в Україну російській конкурсантці «Євробачення», співачці Юлії Самойловой, оскільки та порушила правила в'їзду в окупований Крим.


Telegram Channel