Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

БАБЦЯ-ЕНЦИКЛОПЕДИСТКА?

Дві старовинні книги виявили і вилучили працівники міжнародного автопереходу “Устилуг” Ягодинської митниці у громадянина Польщі.

Дві старовинні книги виявили і вилучили працівники міжнародного автопереходу “Устилуг” Ягодинської митниці у громадянина Польщі.
— Житель міста Грубешова намагався вивезти з України третій-четвертий томи польської “Енциклопедії повсякденної” S.ORGELBRANDA, 1877 року видання, та молитовник з екслібрисом, на вигляд старовинний,— розповідає старший інспектор по зв’язках з громадськістю та ЗМІ Ягодинської митниці Світлана Федонюк.— Оскільки рік виходу в світ збірника молитов не зазначено — вік і цінність книги встановлять експерти Волинського краєзнавчого музею. Релігійні тексти надруковані у Москві церковно-слов’янською мовою, з благословення Синоду. На кількох сторінках є екслібрис з написом: “Ф.П.Бабашкінь, село Раменское”.
За даним фактом складено протокол про порушення митних правил (недекларування). Громадянин у поясненні стверджував, що книги належать його бабусі. Мовляв, він підвозив стареньку вранці в костел, напевно бабця просто забула свої речі в автомобілі... А в Україну, зокрема в містечко Устилуг, чоловік заїхав, щоб заправити транспортний засіб дешевшим паливом, про наявність в “Ауді” раритетних книг він нібито нічого не знав, тому просить повернути книги власнику — бабці, яка вільно читає російською мовою. Залишається лише здогадуватись, навіщо літня жінка носить з собою товстелезну енциклопедію (480 сторінок) і православний молитовник?
Telegram Channel