Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Володимир Карпук: «За госпітальний округ у Любомлі треба продовжувати боротись!»

Лікар, народний депутат України V та VI скликань вважає, що курорт в районі Шацьких озер не має перспектив розвитку без належної медичної інфраструктури

Василь УЛІЦЬКИЙ
– Як відомо, на Волині за згоди голови Володимира Гунчика зробили три госпітальні округи – у Ковелі, Луцьку та Нововолинську. Але якщо не буде поблизу Шацьких озер висококваліфікованої медичної допомоги, то люди туди не поїдуть. Ті, які думають так, як у Європі, – сказав Володимир Георгійович. – Високоякісний центр медичного обслуговування має бути поблизу. Там відпочиває180 тисяч людей тільки в літній період. Якщо взяти перспективу, то там має бути лікарня – в Любомлі для цього умови є, – яка б таку медичну допомогу могла забезпечити і для дітей, і для дорослих.



Високоякісний центр медичного обслуговування має бути поблизу. Там відпочиває180 тисяч людей тільки в літній період.




– Плюс кордон близько, – продовжує він. – Уже ж не раз область обпікалася, коли відомі в Європі люди потрапляли в автокатастрофу і помирали через те, що їх везли в Ковель чи Луцьк. Тож маємо враховувати нашу європейську перспективу і потік людей через кордон. Поки є лише рішення Кабміну щодо трьох госпітальних округів, треба спробувати внести зміни. Бо потім буде пізно. І великі території залишаться без висококваліфікованої допомоги.

Telegram Channel