Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Не все так просто у царстві шашок...»

Волинь-нова

«Не все так просто у царстві шашок...»

Стверджує автор із Любешова Микола Труш

Книга «Шашки-64. Перші кроки до майстерності» Миколи Труша щойно побачила світ у київському видавництві «Кондор».

Сам Микола Миколайович, учитель математики за освітою, навчився цієї гри самотужки, став кандидатом у майстри спорту, був неодноразовим чемпіоном Волині, а свого часу — міста Львова. Завжди популяризував цю захоплюючу гру серед земляків, ще й досі, перебуваючи на заслуженому відпочинку, веде шашковий гурток у Любешівській НВК.

Микола Миколайович вважає, що розв’язання шашкових комбінацій допомагає людині правильно розібратися і в деяких життєвих ситуаціях, а ще відволікає молодь від бездумних «стрілялок».

— Працюючи з дітьми, постійно відчував відсутність літератури, - каже автор посібника. — Бо в тих, що є, надто складні приклади, а завдання для самостійного розв’язування такі, що новачки не можуть їх осилити.

Микола Миколайович вважає, що розв’язання шашкових комбінацій допомагає людині правильно розібратися і в деяких життєвих ситуаціях, а ще відволікає молодь від бездумних «стрілялок». Із задоволенням продовжує працювати над другою частиною посібника і цитує відомого американського письменника Едгара По, який сказав: «Невибаглива гра у шашки вимагає більше жвавості думки і дає розуму більше поживи, ніж уявна глибинність шахів».

Ви незгодні із класиком? Тоді навчіться грати і в шашки, і в шахи та перевірте на власному досвіді. Не пошкодуєте!

Telegram Channel