Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Не козаки, а кізяки…

Албанці не тільки кістьми лягли біля воріт, а й "зхнімали скальпи" біля наших.

Фото із сайту foolball.ua.

Не козаки, а кізяки…

Бо інакше як можна сказати про той факт, що київське «Динамо» вже програє нікому не відомому клубу з Албанії?!

Ми «Атлетік» били — будем бити знов?

Ліга Європи. Груповий раунд. Група «J». 5 тур. «Естерсунд» (Естерсунд, Швеція) — «Зоря» (Луганськ, Україна) — 2:0 (1:0 – Салісу Геро, 40 хв.; 2:0 – Саман Годдос, 78 хв.)

Підопічні Юрія Вернидуба не змогли взяти реванш у шведів за вересневий програш у Львові. Луганчани пропустили по голу в кожному з таймів і зазнали третьої поразки у п’яти матчах. Прикметно, що всі вони (обидві «Естерсунду», а також виїзна – «Герті») – з рахунком 0:2.

У паралельному матчі групи «J» «Атлетік» із Більбао у драматичному поєдинку обіграв берлінську «Герту» — 3:2. Господарі двічі відігрувалися з пенальті, а під завісу зустрічі таки видряпали три очка.
Таким чином, «Естерсунд» гарантував собі путівку в 1/16 Ліги Європи. А «Герта» втратила шанси на продовження боротьби.

За другу перепустку від групи «J» 7 грудня у Львові в очному поєдинку позмагаються «Зоря» й «Атлетік». Козакам Юрія Вернидуба потрібна лише перемога. Завдання — не з легких. Надихає хіба те, що у Більбао «Зоря» сенсаційно здолала басків — 1:0.

За воротами
 

Юрій ВЕРНИДУБ, 
головний тренер «Зорі»:

«Чи можливо з такою грою, як сьогодні, здолати «Атлетік»? Не розумію, що маєте на увазі. Так, ми почали погано в перші 15 хвилин. Потім було рівне протистояння практично без моментів. Так, вони один створили і забили. Назвіть ще мені їхні моменти в першому таймі. Була рівна гра. У другому таймі намагалися зрівняти рахунок. З’явилися нагоди. Не змогли їх реалізувати і пропустили другий м’яч. Програли. Це футбол. У будь-якому виді спорту є переможці і переможені».

Турнірна таблиця групи J
М Команда І В Н П М О  
1. «Естерсунд» 5 3 1 1 7–3 10  
2. «Атлетік» 5 2 2 1 6–5 8  
3. «Зоря» 5 2 0 3 3–7 6  
4. «Герта» 5 1 1 3 5–6 4  

Ганьба! Ганьба! Ганьба!

Ліга Європи. Груповий раунд. Група «B». 5 тур. «Скендербеу» (Корча, Албанія) — «Динамо» (Київ, Україна) — 3:2 (0:1 – Віктор Циганков, 16 хв.; 1:1 – Сабьєн Лілай, 18 хв.; 2:1 – Сегун Аденії, 52 хв.; 3:1 – Алі Соу, 56 хв.; 3:2 – Назарій Русин, 90+1 хв.)
Дожилися — київське «Динамо» тричі пропускає і поступається албанському «Скендербеу»! Відверто посередньому клубу з доволі скромної у футбольному вимірі Албанії…

Підопічні Олександра Хацкевича забили першими — відзначився Віктор Циганков. Проте вже за дві хвилини албанці зрівняли рахунок. А після перерви забили ще двічі.

Чорний тиждень для українського футболу: "Шахтар" програв — 0:3, "Динамо" — 2:3, "Зоря" — 0:2

Світлим промінчиком другого тайму можна вважати єврокубковий дебют у складі «Динамо» 19-річних нападників Миколи Шапаренка та Назарія Русина – останній навіть забив на доданих хвилинах матчу, скоротивши рахунок до 3:2.

Коли ж трохи згодом гості одержали право на кутовий, «забивати третій» до воріт суперника побіг навіть голкіпер Георгій Бущан. До речі, ледь не забили. Проте навіть така жвава кінцівка не змогла «перекрити» загалом негативного враження про гру динамівців у поєдинку з посереднім суперником.

Звісно, кияни вже вийшли у «єврокубкову весну». Проте результат і зміст гри відверто розчарував. «Скендербеу» динамівці мали б перемагати й напівекспериментальним складом (низка провідних гравців — Мбокані, Гонсалес, Кравець, Гармаш, Сидорчук, Віда, Буяльський — були відсутні з різних причин), навіть не маючи нагальної турнірної мотивації.

У паралельному поєдинку групи «В» сербський «Партизан» переміг швейцарський «Янг Бойз» — 2:1 — і тепер ще 7 грудня може в Києві забрати в динамівців перше місце.

За воротами

Олександр ХАЦКЕВИЧ, головний тренер «Динамо»:

«Зараз можна говорити все, що завгодно. Головна проблема — гра команди в обороні, особливо в першому таймі. Не могли виходити, давали багато простору. За це нас покарали і в першому таймі, і в другому. Гра в захисті сьогодні була жахливою.

Чому не зробив третю заміну? В нас не залишилося на заміні атакувальних гравців, а змінювати захисників не було сенсу».

Турнірна таблиця групи «В»
М Команда І В Н П М О  
1. «Динамо» 5 3 1 1 11–8 10  
2. «Партизан» 5 2 2 1 7–5 8  
3. «Скендербеу» 5 1 2 2 5–8 5  
4. «Янг Бойз» 5 0 3 2 5–7 34

 

Telegram Channel