Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Спочатку — «Свати», а потім… заходять танки!

Волинь-нова

Спочатку — «Свати», а потім… заходять танки!

Шоумен Володимир Зеленський закликав не забороняти показ російськомовного телесеріалу, який створила його команда

Про заборону цієї популярної «мильної опери» ніхто на офіційному рівні ще не говорив, однак Зеленського налякало, що Служба безпеки України заборонила в’їзд в Україну російському акторові Федору Добронравову, задіяному в серіалі. Нагадаємо, що росіянин неодноразово робив антиукраїнські заяви та без дозволу України їздив в окупований Крим. Володимир Зеленський боїться, що наступним кроком може бути заборона самих «Сватів». Емоційна відеозаява лідера «Кварталу 95» набула неабиякого резонансу в інтернет-мережі.

«Це український серіал, придуманий мною і моїми колегами. Його дивляться мільйони. Цей серіал знятий на наші гроші, нашими людьми. Якого біса ви там щось пропонуєте? — звернувся шоумен до українських силовиків. — Хто ви такі? Якщо ви Служба безпеки, то дбайте про безпеку, щоб ходити по вулицях було не страшно! А від «Сватів» поки що жодна людина не повісилася».

Позиція лідера кварталівців розділила коментаторів. Одні її підтримали, інші — засудили. Блогер Роман Кулик, зокрема, пише: «Чомусь десятки тисяч вважають прийнятним жертвувати своїм здоров’ям, грошима і навіть життям за цю країну, а хтось обсирається навіть після слуху про заборону якогось убогого серіалу».

Кожна, навіть найбільш невинна, на перший погляд, деталь БУДЬ-ЯКОГО російського телепродукту спрямована на висміювання України та українців.

Активіст та експерт ринку праці Сергій Марченко пояснив, який, на його думку, зв’язок між серіалом «Свати» та російськими танками на українській землі. Він написав: «Якщо ви ще не зрозуміли, то Крим, Донецьк, Луганськ стали можливими, тому що «Свати». А ще «Дом-2», «Окна», «Большая стирка», «Новости на Первом канале». Єдиний культурний простір, який формуємо не ми і який формується, щоб підкорити нас. У цьому просторі українець завжди або клоун, або зрадник. Кожна, навіть найбільш невинна, на перший погляд, деталь БУДЬ-ЯКОГО російського телепродукту спрямована на висміювання України та українців. Нашим громадянам вкладають у голову, що українське — погане, огидне і відстій. І вони перестають себе ідентифікувати українцями, їм це неприємно та дискомфортно. А потім заходять танки, і їх зустрічають хлібом-сіллю. Тепер ясно, навіщо «Свати»?

Василь РОГУЦЬКИЙ.

Telegram Channel