Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Волинські вогнеборці врятували на пожежі трьох людей

Волинь-нова

Волинські вогнеборці врятували на пожежі трьох людей

14 грудня о 22:50 у Луцьку в двокімнатній квартирі, що на вулиці Привокзальній, 3 через необережне поводження з вогнем власниці виникла пожежа.

Як повідомляє ДСНС, через 6 хвилин до місця події уже примчали два відділення чергової варти луцької частини спеціальної пожежної техніки.  На момент прибуття у 4-х поверховому будинку на першому поверсі з вікна виривалося полум’я, а через сильне задимлення мешканці будинку перебували на балконах квартир, очікуючи на допомогу служби порятунку.

Заступник начальника частини капітан служби цивільного захисту Сергій Зданевич організував першочергові роботи з рятування і евакуації людей: наказав одній ланці газодимозахисної служби  через вікно з вулиці зайти у квартиру, що горіла, а іншій  провести евакуацію людей та забезпечити димомовидалення у під’їзді. А сам, разом із старшим помічником начальника чергової зміни оперативно-координаційного центру УДСНС у Волинській області Дмитром Дубиною рушив перевірити наявність у під’їзді людей. Між першим і другим поверхом вони знайшли тіло жінки без ознак життя. Сергій Зданевич та Дмитро Дубина винесли жінку на вулицю та передали до рук медиків.

Вогонь знищив меблі, речі домашнього вжитку, внутрішнє оздоблення кімнати, а також пошкодив вхідні двері та внутрішнє оздоблення коридору 2-кімнатної квартири  та під’їзду.

Рятувальна операція тривала. Вже за 5 хвилин медики забрали ще одного чоловіка, якого знайшли на ліжку у 2-кімнатній квартирі рятувальники першої ланки газомидозахисників - помічник начальника чергової зміни оперативно-координаційного центру УДСНС у Волинській області Юрій Біланюк та командир відділення  частини спеціальної пожежної техніки м Луцька Олександр Семенюк. Пожежний Михайло Дацюк допоміг вийти чоловіку, який надихався  диму, відчинивши двері у задимленій квартирі – через доступ кисню і вогонь, і дим, вирвалися на волю, спричинивши отруєння продуктами горіння.

Останнім із задимленого під’їзду  Юрій Біланюк виніс кота, якого виявив між 3 та 4 поверхом.

О 23:20 вогнеборці ліквідували пожежу. Вогонь знищив меблі, речі домашнього вжитку, внутрішнє оздоблення кімнати, а також пошкодив вхідні двері та внутрішнє оздоблення коридору 2-кімнатної квартири  та під’їзду.

Telegram Channel