Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Погода: який день на Анастасію, таким буде і жовтень (Карти гідрометеоцентру і пісня)

Прогноз погоди на 4 січня.

Карта – Український гідрометеоцентр.

Волинь-нова

Погода: який день на Анастасію, таким буде і жовтень (Карти гідрометеоцентру і пісня)

За прогнозом чергового інженера-синоптика Волинського обласного гідрометеоцентру Надії Голі сьогодні, 4 січня, очікується невеликий дощ із мокрим снігом

Вранці місцями туман. Вітер південний, 7 – 12 метрів за секунду. Температура повітря по області вдень – від 1 до 5 градусів тепла.

За багаторічними спостереженнями, найтепліше 4 січня було у 1984-му році – плюс 7,5 градуса, найхолодніше – 1947-го – мінус 22,8 градуса.

Такою буде погода сьогодні на Волині.
Такою буде погода сьогодні на Волині.

 Найтепліше 4 січня було у 1984-му році – плюс 7,5 градуса, найхолодніше – 1947-го – мінус 22,8 градуса.

Народний прогноз погоди:

4 січня відзначається день Анастасії Путорозрішниці. До цієї святої звертались у молитвах для легкого протікання вагітності та пологів. Цього дня, з молитвою до святої, жінки вишивали рушник, який мав допомогти благополучно народити.

У народі примітили, яким буде день на Анастасію, таким буде і жовтень. Наші пращури спостерігали за хмарами, якщо вони пливли проти вітру, то очікували снігопаду.

Прогноз погоди на завтра:

5 січня буде хмарно, вдень очікується невеликий дощ. Вітер південно-західний, 5 – 10 метрів за секунду, місцями пориви 15 – 20 м/с. Температура повітря по області: вночі – від 1 градусу морозу до 4 градусів тепла, вдень – 2 – 7 тепла.

 

Telegram Channel