Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Українці не отримають безвізу з Великобританією через корупцію в Державній міграційній службі

Волинь-нова

Українці не отримають безвізу з Великобританією через корупцію в Державній міграційній службі

Посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф пояснила, чому її країна не бачить можливостей для візової лібералізації з Україною найближчим часом

Про це вона заявила в інтерв’ю «Новое время», передає УНН.

За її словами, крім усього іншого, це питання ускладнене недавнім прецедентом, коли паспорт громадянина України незаконно отримав громадянин іншої держави - той самий, який стріляв у чеченських добровольців АТО Адама Осмаєва та Аміну Окуєву.

Лібералізація загрожує вже Великій Британії та безпеці її громадян.

«Ми тепер чекаємо належного розслідування цього факту, щоб переконатися в тому, що процес видачі віз в Україні захищений і безпечний. Оскільки в іншому випадку лібералізація загрожує вже Великій Британії та безпеці її громадян», - заявила Джудіт Гоф.

Нагадаємо, відразу ж після першого замаху на Адама Осмаєва та Аміну Окуеву в Києві, який відбувся 1 червня, радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявив, що кілер, який напав на них, представлявся іноземним журналістом, однак при собі мав українські документи, які отримав у лютому 2016 року. Закордонний паспорт - 15 лютого 2016 року.

Як повідомляв УНН, Національне антикорупційне бюро України навело фрагменти розсекречених аудіо- та відеоматеріалів у межах спецоперації з викриття корупції у Державній міграційній службі України. 

Telegram Channel