Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Ріжуть ліс, аж тирса летить. Але на снігу сліди видно

Волинь-нова

Ріжуть ліс, аж тирса летить. Але на снігу сліди видно

Лише протягом двох днів працівникам групи оперативного реагування вдалося виявити два випадки самовільних рубок із суттєвими збитками

Перший – учора, 25 січня. Під час рейду у Мощаницькому лісництві ДП «Цуманське ЛГ» було виявлено самовільну рубку дерев цінної породи – дубів. За слідами шин було визначено, що автомобіль належить до класу позашляховиків. Вдалося встановити, що дубовий пиловник розвантажили в одній із приватних осель смт Цумань. Власник обійстя уже встиг заховати деревину у хліві.

За слідами шин було визначено, що автомобіль належить до класу позашляховиків. Вдалося встановити, що дубовий пиловник розвантажили в одній із приватних осель смт Цумань.

Про факт було повідомлено поліцію. Правоохоронці спільно з лісовою охороною провели огляд території, деревину секвестровано. Збитки, завдані державі у цьому випадку, становлять понад 35 тис. грн.

Днем раніше, 24 січня, самовільну рубку дубів було виявлено у Цуманському  лісництві. Сліди протектора шин автомобіля – знову ж таки позашляховика – привели у с. Грем’яче Ківерцівського р-ну. Цінна деревина була захована  у самосівах, що на території сільської ради.

У цьому випадку збитки, завдані держлісфонду, становлять понад 30 тис. грн.

Щодо обох фактів тривають слідчі дії.

Джерело: Прес-служба Волинського ОУЛМГ
Telegram Channel