Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Короткий список Букерівської премії майже готовий

Головна вимога - книга повинна бути написана англійською мовою.

Bookmix.ru

Короткий список Букерівської премії майже готовий

Шорт-лист оголосять 12 квітня

Перелік фіналістів Букерівської премії (Golden Man Booker Prize) – підсумковий список, з якого журі вибере переможця, - оголосять в Лондоні 12 квітня, повідомляє портал Bookmix з посиланням на РІА Новости.

«Шорт-лист буде оголошено на заході в Сомерсет хаусі в Лондоні 12 квітня, а ім'я переможця буде озвучено на вечері в музеї Вікторії і Альберта в Лондоні 22 травня», - повідомили організатори. Лонг-лист премії оголосять вже сьогодні.

 Кожен з членів журі спочатку вибере серед книг власного «фаворита», а потім рішення будуть обговорені повним складом журі

Склад журі цього року вже визначено – в нього увійдуть письменник і редактор Роберт МакКрей, поет Лемнія Сіссе, романістка Каміла Шамзі, письменник Саймон Майо і поетеса Холлі Макніш. Кожен з членів журі спочатку вибере серед книг власного «фаворита», а потім рішення будуть обговорені повним складом журі.

Букерівська премія «народилася» в 1968 році, але вручають її з 1969 року. До 2014 року її лауреатами могли стати лише громадяни Великобританії, Ірландії та країн британської Співдружності. З 2014 року правила змінилися, тепер шанс на премію є у письменників з будь-яким паспортом, головна умова – роман повинен бути написаний англійською мовою і опублікований офіційним видавцем в Великобританії в рік присудження премії. Першим лауреатом премії в 1969 році став британський письменник Персі Ховард Ньюбі, його нагородили за роман «За це доведеться відповісти». У різні роки фіналістами премії ставали Айріс Мердок, Салман Рушді, Кадзуо Ісігуро, Вільям Голдінг, Маргарет Етвуд. Лауреатом 2017 року став американський письменник Джордж Сондерс з романом Lincoln in the Bardo ( «Лінкольн в бардо»).

Telegram Channel